Saturday, June 6, 2009

SETIIIMM ATAS BOAT...

Heehehe....jangan kompius ngan tajuk entry aku tu....hehe itu dah 25SX tu....ni kisahnya nak nyambut raja nya hari ni aku dan seangkatan pekerja dr Sg Udang telah pegi makan2 tanpa ingat saiz badan sebenar semalam..hehe...balik keje igtkan nak gi paso malam tp dah diajak org nak makan kat sini so...rezeki jgn di tolak..yeeayyy tak yah la aku masak....lokasinya adalah di Bidara Puteri Resort, di tepi Pantai Puteri Melaka...

Cara menghidang makanan tu konsep warung di dalam hotel yang dibawakan sangat menarik. Lebih menarik apabila harga setiap makanan seperti mi goreng, kuetiau goreng atau bihun sup hanyalah RM3.50 sahaja satu. Murah kan? Rege tu kat Nasi Kandar Pinang Besar depan umh tu lebih kurang la...tapi kat Pinang besar tu waiter dia sume itam2 jek...

Kami pilih nak makan steam boat aje memandangkan yg datang sume badan WWF dan nak makan byk...hanya RM18 ++ sahaja seorang. Ada sup dan ada tom yam. Aku tak dapat nak snap pic byk2 sbbnya aku jadi kadam tukang ambik makanan...tu la nasib aku ...org asyik duk order nak itu ini...

Nasib baik aku ni kategori tak gelojoh...menten ayu kalau nak ambik makanan...mana tau aku dengan kasut tinggi boleh tergolek depan brader yg tgh wat char kuey tiaw ni...tak ke belang2 muka aku...

Ni pulak pic makhluk yg byk menghabiskan isi lam piok tuh...dan kadam yg kena tambah tak lain dan tak bukan iaitu AKUUUU..... Pic aku?haram tak de...bila time aku dah duduk...masing2 sume sibuk nak mente..takan aku nak posing2 sambil tekan camera aku sorg2...giler apa....menten la sikit imej...lagi pun kalau aku duk posing sorg2...mmg kompom aku balik ngan perut ada bebola sotong 2-3 bijik n sayur je...susah kalau datang ngan gajah2...bila2 aku nak datang ngan ikan bilis pulak...
Sebelum aku ciaow...aku nak jawab komen n3 bawah ;
Zino : wey aku tak mo la bz2 selalu...tok larat mokcik wehhh...
Syima Syaz : ilang akal aku nok jdi bini no 2 dia..aku tgk dia ensem masa aku pakai kontek len cap ayam...kalau aku tukar kontek len cap buaya...muka aku cam muka tom kerus je...

Ciaow...

7 comments:

Emy Omar said...

wah gi makan2 ye..makan steamboat lagi tu..bestnye
Re:Pangkor best untuk relax2 kan minda..bukan untuk shopping mopping he..he..no shopping place at all..best pantainye sangat2 la bersih..try la.Kalau nak mudah cari challet@resort area teluk nipah

Syima Syaz said...

wakakakakaa.....
aiseh....murah gile steamboat...ish,nak mkn lagi laaaa....

Yunus Badawi said...

masa aku selalu pegi melaka dulu apasal takde org bagi tahu steamboat kat situ murah.

Aku pernah makan kat Nasi Kandar Pinang Besar tu dgn famili. Takde apa yg special pun. Lain kali kalau aku nak ke melaka,aku minta ko jadi kadam aku boleh kan? hehehe

ibu_arifa said...

hohoho..makan tak ingat dunia lah hari tu yer.. ade2 sajer aktiviti kak sue nih.. ramai jer nak ajak kuar mkn tu..ape tangkal yg kak sue pakai hah? bgtau kat saya sama ;)

peridot sepi said...

wei, gi sana tak ajak pong...

Su iJamm said...

kalo ko g srwak jgn kata stimbot, dgn bot2 tu ko bole telan. aku ofer jadi kadam..

y[o]n said...

comel gile gmba yg last!!