Saturday, June 20, 2009

AWARD DARI SYIMA SYAZ

Entry kat bawah ada sambungan tuh...hehe...para pengkomen entry besday ada ucapan dari aku utk korang yg comey dan ensem...saja takmo campurkan ngan entry nih...entry hari ni nak terbitkan award dari syima syaz...tengkiu....i lap u...

Copy award dan letakkan kat blog anda dan 5 fakta da vooooooooom tentang pemberi award ini, tapi aku letakkan 10 perihal tentang anak dara nih:

SYIMA SYAZZZZ!!!!!

1. Anak kepada bekas penyunting di Utusan Melayu, maka bakat penulisan tuh mmg datang dari dia

2. Anak ke tiga dari 4 orang adik beradik dan yang paling bernas pendapatnya

3. Sangat ceria orgnya sbb tuh muka cam budak 18 tahun walaupun umur sudah lewat 20-an (perasan..saje nak sedapkan hati yang tgh dalam dilema)

4. Sangat suka membaca... cakap je baca ape, sume diredah asalkan BACA

5. Seorang yang rabun agak kronik tapi jarang pakai spek sbb nampak cam aso jual sayur kat pasar sekinchan

6. Sangat kurus kering macam pesakit aneroxia tapi sangat kuat makan nasi (maznah kate dalam badan aku byk kalori walaupun kurus kering)

7. Suka berjalan2 n ronda2 seluruh KL bersama bf tercinta

8. Dulu sangat suka shopping sampai kredit kad over limit, tapi skrg sudah STOP setelah melihat akibatnye... sib baik kredit kad 2 jew. Kalau 8??? bangkrup!!!!!

9. Malas mandi malam sbb rasa mcm membazir air dan sabun.. yelah masa malam kan singkat, esok pagi2 nak mandi lagi.. ish ish... membazir air!

10. Sedang gigih berusaha supaya dapat kerja lain esp bekerja disektor awam atau badan berkanun sbb dah bosan tahap bunuh diri dgn kerja sekarang....!!! Lagipun ramai kawan2 tercinta sudah tiada lagi di CIMB itu...

Tulis 10 fakta/hobi aku sebelum memilih penerima award seterusnya..

1. Seorang yg suka gelak

2. Seorang yg kalut dan cepat cemas

3. Seorang yg kuat berangan

4. Seorang yg kuat makan

5. Belum bersedia nak umum pasal status kat blog...heheh..so tak yah teka2..huahuahaua....

6. Seorang yg suka pegi bercuti walaupun dalam keadaan sengkek...tapi kalau kritikal sengkek..terpaksa la tengok tempat org lam tv jek...

7. Seorg yg suka sgt menonton tv..movie..dan baca novel..

8. Seorg suka mengeluarkan ayat ayat laser..

9. Seorang yg suka dengan kucing2 yang comel dan jugak kurap..

10. Seorang yg tak suka diinterview...hihihi...

Pilih 10 penerima award seterusnya dan desribe tentang mereka:

1 . Peridot sepi : minah jiwang yg world...boleh katakan aku hari2 aku jejak umh dia...tp hari ni tak leh bukak pulak..tak tau kenapa...

2. sis-nita : aku jugak suka bertenggek kat umh dia...tp mata aku kena jegil sikit..jgn sampai kontek len aku terkalua sudah...tulisan lebih kecik dari matenyeeee....

3. rizz : jejaka macho dan tak berapa nak weight gain dan comey..hehe jgn marah yep...aku mengata ko nih..

4. illa : 1 tempat keje ngan aku...sabar melayan kekalutan aku..dan sabo kalau aku naik angin..hahaha...blakon je tu kut....

5. nazra : pun sama 1 tempat keje ngan aku...juga sabar melayan kekalutan aku ...dan bwk byk2 bersabo dengan angin kus2 aku...huahuahauhauwau

6. ibu arifa : ibu kepada anak yg comey macam aku masa kecik2 dulu..hehehe...selalu datang melawat umh aku ni..

7. cybermummy : juga byk kali datang umh aku dan mempunyai family yg agak besar...huh 3 askar tuh...suka masak lak tuh..

8. ieda : yg lama aku tak lawat umh ko...sorry ler...ko pun rajin2 ler hapdet..bz konon...1 department ngan aku dia nih..

9. ayin : minah comey berada jauh nun di sabah...tunggu aku gi sabah 31/7 nih...kalau ko nak jumpa aku la..

10. hajar : minah comey bini org ni..aku kalau tgk gambo dia aku teringat kat seorg minah yg aku kenal ni...

Kalau korang bz...tak per kalau tak buat...tp award jgn lupa ambik!!!aku gigit tinge korang kalau tak ambik!!!aku paksa nih!!!...fren2 yg lain pun aku nak bagi jugak tapi ramai sangat..jgn korang kecik ati pulak..aku igt kat korang sumerrrrr... i lap u...

5 comments:

zino said...

nasib baik.. hehe

ayin jemin a.k.a ain said...

award da dbuat.hahaha

ilLa said...

adoii...!!

peridot sepi said...

blog i tak bole bukak, nape eak? i bukak ok jer...

u tunggu, nt i pon nak bagi u award gak.. malam nt, dah siap taip, masih dlm draft, tadi mat nepal dah memecahkan cermin tingkapku, so bz jap...hangin je aku hari ni...

sis_nita said...

hehehe!
yolaaa.. kang kita besokan skett arr tulisannyerr.. heheheh!

macehhh yerr.. kang kita lekat kat umah kita..