Wednesday, June 24, 2009

INGAT CINTA BERUK?

Beruk n monyet sama je kan...so aku istilahkan cinta beruk la yep....

Korang penah ada pengalaman cinta beruk ni?....menjadi ke tak menjadi? adakah berhenti sekerat jalan?atau masih on sampai skang...kalau masih on...sungguh setia korang....aku?? penah ada cinta beruk ni...jejaka tak bersalah tu namanya zul (nama manja)...senior aku di sekolah menengah...kepada Tuty yg sedang baca blog aku skang ni ko jgn gelakkan aku pasal citer nih...ko diam je...

Asal sejarahnya aku yg ngorat dia dulu...mmg aku muka tak malu...tp aku tak ngorat free2 gitu je tau...time dia nak ambik SPM aku bg hadiah buku latih tubi tau subjek kimia,bio & add math...aku igt aku bg buku apa kat dia sbb buku2 tu agak mahal bg aku..aku kumpul duit nak beli buku tu...masa aku nak ambik SPM, aku sendiri tak de pun beli pun buku tu...tp aku bangga jugak buku aku beli dia guna sampai dia berjaya dalam SPM dan keluar negara...

Tp masalah nya dia tak tau aku jadi pemenat dia tu masa skolah..haha makanya aku syok sorg2...tp sebelum dia ke oversea...dia dapat belajar di UTM jalan semarak..aku ada menulis surat utk dia...time tu lom ada lagi emel2 ni..kalau dah ada emel masa tu pasti nya time ni aku dah kendong anak dia hahahahhaa....dia ada balas surat aku dengan beserta gambarnya diutm..huh kembang idung aku time tu...tp sayang selepas beberapa kali berbalas surat...aku jdi malas nak tulis lagi...sbb nya time tu pun aku sibuk dengan baca buku nak ambik SPM...kang kalau tak pass kang mak aku bg kawin ngan Pok Tar jual ikan pulokkk...tak ke naye aku..akhirnya aku hilang terus dr hantar surat kat dia...dia ada bg surat terakhir kat aku bertanya.."kenapa awak dah lama tak hantar surat kat saya...saya ada buat salah ke?"....huhuhu aku biarkan aje soalan tu tergantung sampai hari ini...kira aku gantung dia tak bertali....

Apa pun kepada Zul idaman hati ku pada berbelas tahun yg lalu la...aku doakan kan ko terus berjaya dalam hidup, dimurahkan rezeki dan aman bahagia bersama anak n isteri tercinta....ternyata aku tak terkilan sbb tak jawab soklan ko yg terakhir tu...tapi kalau aku jawab soklan ko itu belum tentu aku berjaya mengelek anak ko sekarang...BETUL TAK?...tu semua Allah punya kose la...

10 comments:

MY HEART said...

Cinta monyet memang best... ahaks!

sis_nita said...

haha!
cintun munyett yerr..
ada..
masa tu aku form 3..
jejaka bersalah tu form 4..

berpisah pasal aku tukar sekolah.. pastu aku jumpa jejaka lagikk encem laa dari dia..

hehehe!

Hezesuze said...

tp kalo cinta beruk mesT kita akan kenang till now kan!kan!

NaqeebLukhman said...

isk monyet ngan beruk lain ler... monyet dia cute sikit hheheheee

E-Marlin said...

Menarikla cerita cinta beruk awak ni.... hehehe... Sekarang dia dh kawen ke? X de gambar ke?

**Saya dulu belaja kat UTM jalan Semarak gak hehe....

ilLa said...

huhuhu....
cinta berukk ehhh...
ade,ade...
ms tuh siap mamat tuh suh mak dier tuliskan surat lagi...hahahahhaha..lawak²!

ayin jemin a.k.a ain said...

kalau ingt balik..
macam mau ketawa bergolek2-golek..hihih

peridot sepi is said...

wah, jiwang gak ko ni eak...

Syima Syaz said...

aku takde cinta beruk su...trus membawa ke CINTA SEJATI..tapi sayang..mamat tuh dah kawin pas didump oleh aku yg konon nak FREE (sbb baru masuk itm..keke)..dalam blog aku ade gambar 1st love aku..

hai said...

korang yang syok2 bercinta nape berok/monyet lak dapat nama,mesti dia bengang ngan manusiakan!