Sunday, May 31, 2009

CITER HARI INI

Seperti mggu2 lain..aku celik mata jam 6.15am..terus menunaikan kewajipan...dan ready utk pergi buat larian...pkol 7 dah duk pusing2 trek joging....bila dah letih...aku balik la...8.30 aku dah terpacak depan umh duk tolak air longkang depan umh...dah 14 kurun tak tolak air...tp bukan ada apa pun..pasir je byk...pastu aku duk terpikir...dah byk hari dah aku tak melepas hajat besar ni...apa nak buat..asyik duk makan cokelat aje...mana tak susah nak kuar hehe...terus masuk umh..mandi...lepas tu aku teringat ada mangga dalam peti ais..ubat utk buang hajat besar nih...aku pun telan sampai habis..aku tabur sikit garam...walla...kita tunggu dan lihat..

Tak sampai 1/2 jam perut aku dah bagi isyarat...yeayyyyy!!!!!
Hari ni aku sepatutnya ke tempat keje sekejap nak siap kan beberapa document yg perlu aku submit kat bos esok pagi..sbb aku dah janji ngan dia...so aku bersiap...pastu mr x pulak ajak makan roti canai kat Restoran Nasi Kandar Pinang Besar depan umh aku ni..aku okkan aje..hehee...
Tapi aku order tosai la..roti canai ni aku kena pose sikit...lagi pun aku tak minat sgt..
Abih licin aku bedal...
Kol 10 am aku dah terpacak depan kilang...
Kehulu kehilir aku hari ni...nak datang keje kejap aje...nak tengok progress keje...rupanya tak jugak...ada problem kat proses...tak siap la report aku ni karang...cheh...ampun boss...
Kol 1 aku balik umh ler..keje kat umh pulak...apa nak masak hari ni...eemmm nasi ayam boley?..asyik duk makan nasi ayam brader misai tmn merdeka je...sesekali buat resipi sendiri la pulok...
Hiris apa yg patut...
Rebus apa yg perlu..
Tarraaa!!!
Nasi Hayam Black Pepper and Cili Api Sos aku...makan la aku n dia sampai ting tong!!!!!!
Ciaow...

13 comments:

peridot sepi said...

ye ker...adus..malu aku eak..tak taw la...ada karung guni tak? aku nak sarung kat pala jap..ko pon takde interprem pic mr x kat cni...ingtkan masih single mingle lg..tp xpe la, kiranya saham ko tinggi la jugak eak, melambung lambung...huhuhu....

ilLa said...

penohh btoll xtvt hujung mggu ehh...
huh penat woo!!

puspawarna said...

huhu....
dapnyer nsi ayam...
lme dh x mkn ni...
teror erk nsk...

Yunus Badawi said...

oh mangga pun berkesan jugak ya? Selalu org makan buah betik.

Terer ko masak nasi ayam. Mujur aku dah makan malam. Kalau tak mau aku minta ko hantar sini sepinggan. hehehe

suhaila-ab said...

peridot : padan muka ko....hahahaha

illa : penohhhhh!!!!!!

puspawarna : aku ni tak de la teror...kalu teror aku dah bukak kedai sebelah kedai abg misai melintang tu ha...

Pak YB : tu perut aku je boley layan mangga...hehe perut org lain mungkin nak piza ke tomyam kung ke..nak antar pun tak pat sbb petang tu dah licin kena bedal second time...

Rinna said...

Waaa sedapnya..tgk nasik ayaam tuh.. menyelerakan sungguh..

LayarLara said...

kecurrr ooooo tengok mangga ko tu... nyum..nyum...

rizz said...

adoii n3 mkannn ni cedapnyaaaaaaaaa

hajarus said...

memang telan air liur hajar tengok mangga tu... sedapnyer...

Dee said...

wah sedapnyer..

Hezesuze said...

wah! n3 sal mkan lgik ek...
terliuh plak dibuatnye...hehe

suhaila-ab said...

rinna : tgk aje ke...buat la...kita sama2 tengok...

layar lara : hehe...bahye tu...tgk kat meja ko ada liur tak..baik sapu cepat..

rizz : selalu ada n3 makan pasal tuannya kuat makan...hehe..wwf..

hajarus & dee : skang musim mangga kita makan mangga..kalau musim epal kita makan epal..hahahha

hezesuze : ksaje nak bg ko terliur...hehhehe

ibnatumusa said...

pandainye memasak... jeles... ;-)