Wednesday, May 13, 2009

DAGING LADA HITAM


DAGING LADA HITAM

Pegi beli dulu kalau tak de :

Daging ikut suka byk mana nak masak/ Nak guna ayam boley tapi tukar namanya..
Bawang Putih & Merah (kisar)
Halia (hiris)
Sos Tiram
Sos Cili
Sos Lada Hitam
Cili bOh
Air asam jawa
Bawang besar
Cili berapi
Tomato
Start nak masaknya :
Tumis bawang putih n merah n cili bOh n halia..dah agak2 masak..masukkan sos tiram, sos cili, sos lada itam, dan sikit air asam jawa, pastu masukkan daging dan secawan air...air jgn byk sangat..agak2 supaya daging sempat empuk...kat sini dia sedang menguji ketereran anda memasak...*pastikan jgn terlalu pekat nanti masin sos tiram terkeluar pulak..bila daging dah masak masukkan garam + aji naik moto. Rasa tau sampai stage ni...supaya tak de customer complaint...bila dah ko rasa ok ikut selera tekak ko...masukkan hirisan bawang(potong bulat2 comel), cili api (nak letak seketul2 pu boley, nak hiris halus2 pun boley, nak buat bunga ros pun boley), pastu tomato potong...kacau sekali dua sampai sume brg yg baru masuk tadi mesra alam dgn kuahnya...pastu masukan dalam mangkuk hayun...dan sedia di makan bersama keluarga tercinta...

Kalau korang dah test,tp tak best ko report kat aku...boley aku oter resipi buatan aku ni...tp aku masak ok je rasanya...DAN jika korang yg masak yg tak menjadi makanya itu aku tak responsible la...

Motto : Jauhi Masakan Anda Dari Customer Complaint.

Yang mana wanita2 cantik berkata2 dalam komen tu kata nak cuba tu...try la buat yer..pastu korang tepekkan dalam blog masing2...nanti aku pegi 'umh' korang bg markah...kuang kuang kuang...

Ciaow...

6 comments:

atty's said...

sangat teruja..bila tgk ini gambr..huhuhuuuhh

Ayumieza said...

wah sedapnya...habislah dietku wakakakakaka...

sis_nita said...

sangat anggun resepi berserta gambar yang dipamerkan.. membuatkan atiku tersentap lalu terliur.. huhu!

LayarLara said...

mampu telan ayaq liyur je...

hajarus said...

uiissshhh... sedapnyer.... balik rumah bleh test ni...

Dee said...

sy yg kata nk cuba dulu..tp kan x taulah taun biler..kehkehkeh..