Wednesday, May 20, 2009

JEMUR KASUT..

Jiran aku ni cina (yg bagi acar tu la) anak ramai..5 org..sume sekolah lagi...kami ni berjiran yg tak berpagar..mmg umh kami ni tak de pagar pun...so parkingku parking ko jua...aku bersharing kawasan ni tak kisah punya..lagi dekat2 umh lagi ok pasal aku seram kalau time duk sorg2 kat umh...tp 1 je yg aku bengkerk kat jiran aku ni...dalam kata lain org gaji hendon dia tu...tiap kali basuh kasut sekolah mesti nak jemur atas seat motor aku...kalau tak menitik kapur kasut tak pe jugak...ni kadang tu kesan tapak kasut kat seat motor aku...aku tau la motor aku tu motor hadiah dari muzium negara...tp jangan buat jemur kasut..motor lain yg ada kat situ tak penah lak dia letak ...itu la yg buat aku lagi hangin...rasa nak kuar je baling kasut tu lam longkang...yg aku eran tu... nape dia tak jemo kasut atas kete dia...kete dia lebih tinggi dr seat motor aku...bumbung kete lagi dekat ngan matahari...dungu betul la hendon ni..
tapi 1 hari aku telah menegur hendon tu secara berhemah la...masa tu dia tengah susun kasut atas seat motor aku...
aku : emm dik...jemo kasut kat atas kete la lagi cepat kering..
hendon : apa kak? (di buat2 tuli @ mmg tuli aku tak pasti)
aku : tu kalau nak jemur kasut tu...jemur la atas kete tu...kan cepat kering...
korang nak tau apa dia jawap?
Hendon bodo : ngak boleh jemur sana kak, nanti kececeran kapur nya...
celaka punya hendon...abih ko ingat seat motor aku tu moyang ko yg lap? ting tong!!!

Ciaow..

4 comments:

hajarus said...

wah.. ni memerlukan tahap kesabaran yang tinggi ni... sabo jer la...

T.u.Y.a said...

waakakkakakak..
dia tak tau darah kak sue dah mendidih kececeran sana sini kan kak sue kan????kan???
punyala bapakkkkkkkkkkk sengal itu maid..sabo ye kak sue..Tuya x leh tolong..jauh..Tolong gelak leh x???jangan marahhh..heheheh..muah muah..

niza said...

hahahahaaa!!!weekend ni klu nmpk dia buh lg kasut tu...ckpla apsal x ltk atas kepala awk jek...tapak2 kasut pun leh cpt kering...hikhik...

Dee said...

ko sound jelah dia balik..hihihi..