Wednesday, July 1, 2009

DURIAN OO DURIAN

Aku 2-3 hari batuk terkokol2....tu lah padahnya kalau makan rambutan berkilo2...semalam aku dah siap masak...teringin nak makan durian...oleh kerana semalam ada on call dari boss besar aku suro buat keje urgent so hala balik dari opis aku boleh la singgah tepi jalan org jual durian...
Aku suro drebar aku beli 2 biji aje jgn lebih...bukan apa takut lagi mudarat lagi batuk aku ni...makanya bila dah ngadap tokey durian yg serabai tuh....aku dah termakan hasutan...
Mulanya target hanya 2 bijik aje...maka lepas 1-1 dikopeknya tunjuk kat mata aku ni..tetiba lak blink2 jadi nya...isi nya siap boleh test lagi..kalau tak best tak yah ambik..
Bila dah rasanya sumer best...maka bersalaman la dgn tokey durian ituhhhh....
Durian bertukar tangan....6 bijik = rm48...durian sebesar kepala aku ni...
Balik umh buntang mata ngadap durian...makan dengan nasik..huhu...nak pengsan rasanya....kena lak dengan buah binjai....korang kenal binjai??..aku duduk kat melaka baru kenal apa itu buah binjai...hehehe....

Photo tak pat diambil sebab tak sempat...hehe...Ciaow...

13 comments:

ilLa said...

huhuhuuhu....
smlm br dapat mkn derian pebret isi yg tebal dan kuning isinye & bersumpah xnk mkan derian lagi dah...hua hua hua....

suhaila-ab said...

rugi tolll tak nak mkn durian...apalah....sumpah la tak nak makan benda lain..cicak ke..lipan ke...

MY HEART said...

Binjai tu buah apa???

suhaila-ab said...

aku pun tak tau...rasanya masam...bau dia busuk sikit...tapi aku makan jugak...

MY HEART said...

ooo macam buah terung kecik2 tu ker??? hehe.. nama je orang kampung aku ni tapi haram tak tahu mendalah tu...

NaqeebLukhman said...

patut ler dashboard aku bau durian... rupanya ko makan durian sorang2 hahhahahaa hantu durian ko rupanya ngeh3x

buah binjai tu dia macm buah bacang... betul tak tapi rasanya agak pelik... macam lemak2 manis tapi pelik huhuh

suhaila-ab said...

warna kulit nya cokelat....nanti aku ambik gambo nye...tapi buah tu aku dah potong2...

Hezesuze said...

alamak! antu duyan da sampai...bleh joint skali...wakakaka

suhaila-ab said...

aku bukan aje antu duyan tau...bapak segala antu itu aku...

mamai said...

buah durian tu aku tak berapa nak pie...tapi buah binjai tu mmg sedap aku dah terliur weekend nie balik melaka kena cari buah binjai....

hai said...

buah binjai tu ada yang manis,sedap makan gitu.. dan yg masam kan...biasanya org buat sambal.tapi ada gak orang guna binjai ni untuk buat ubat cara tradisional untuk mengubati ketumbuhan payudara...walahualam!

ayin jemin a.k.a ain said...

durian mkn dgn nasik?????????
plik nyaaa

ashireen_hs said...

buah binjai = buah kemang :)