Thursday, July 9, 2009

LUNCH APA?

Td sebelum lunch..aku termelepak pulak kat 1 sudut tu...dan terbincang pasal makan tghri...ternyata aku ni kenyang lagi...tp member lepak aku ni tersasul pasal waffle...

Huh aku apa lagi terus kecur air liur...kurang asam...apa lagi tepat kol 1 td aku pun pegi la cari dimanakah boleh dapat waffle ini...tak sampai 15min...2 waffle selamat terbenam dalam tali perut aku...hehehe....canner nak kurus cam nih..pantang dengar org cakap...
Teka apakah nama sayur kat atas tuh???hahaha...bendi?? SALAH!!
Nama nya BUAH RAMUNGGAI atau MUNGGAI....sangat best kalau dimasukkan dalam kari ikan....dah bertahun2 aku tak makan benda ni..dulu arwah mak aku selalu buat pasal pokok dia ni ada belakang umh tp skang dah tak de ..dah tebang...skang aku asyik duk teringat aje nak makan benda ni,...td aku jelajah tempat resipi...terjumpa pulak org masak buah munggai ni..huh...sesungguhnya aku rindu....huhuhu....
Sapa penah makan...angkat tangan!!!!

Ciaow...

18 comments:

♥cybermummy♥ said...

sue, nape lah asyik tepek gambar makanan ni . Buat saya lapar lah . Adoii !! Rosak program diet saya .
Nak waffle + ice-cream vanilla .....
Waaaaaa...:P

suhaila-ab said...

ko nih...jgn jadi macam aku....td aku makan waffle sapu ngan peanut + butter...

hajarus said...

xnak angkat tangan sebab hajar xpernah makan... ikikiki...

niza said...

ramunggai??uhuhuh..x penah mkn...dgr pun 1st time nih...

T.u.Y.a said...

ooooo..nama menda alah tu ramunggai ke kak?
aritu ade org jual kat blok Tuya nih..
seikat rm2..tapi Tuya x tau apekah sayur itu..
x pernah makan pun..hehehheh

ayin jemin a.k.a ain said...

sy nak mkn.sy xpenh try!

ninie said...

rasa aku penah makan buah munggai tu maklong aku masak kari letak buah tu... sedapppp.. aaramak aku lapo la pulak ptg2 nih

iedaLUVsham said...

terliur tgk waffle 2! ;)

suhaila-ab said...

mende alah munggai tu mmg best...bg aku rasanya lagi best dari bendi...

suhaila-ab said...

tuya kat umh ko ada jual ke..kat melaka ni tak de langsung..aku pegi pasar malam pun susah nak dapat...

sis_nita said...

cam bendi lak dari kejauhan..
rasa cam bendi ke?
waffle tu nampak sedappp..
hmmm..
nak wat, tak pandai..
beli jerr laa kat depan giant..

Hezesuze said...

kt sini panggil buah kelo la sue..pokoknye ada kt rmh ze ni...slalu bg kt jiran hindu seberang jaln jek...

kkadang jer masak kari bubuh ngan buah kelo tu...mmg sedappppp..kuah karinye le buah kelo tu ze xmakan...wakakakaka

c-idah said...

xpernah makan lah sue!!
pokok dia cmne ah?
pokok xpernah nampak lagikan buahnye...hehe

cam bendi pun ye..
rasa dia cam ape?sama x cam bendi?

NaqeebLukhman said...

aku tak pernah makan...
igtkan buag peria tadi huhuhu

peridot sepi said...

cam bendi je sue..
tak penah dengar la pasal buah ramunggai tu...

suhaila-ab said...

ze : ko kalau datang melaka kalau buah tu ada ko bawak yep....

puan dan tuan yg cantik dan hensem sume buah tu berkulit keras...bijik dia rupa macam space ship..betul..bijik dia makan la..mcm bendi..cuma kulit dia kita tak makan...keras...tak macam bendi..

rizz said...

sdapp..!

10 said...

emmm... sedap waffle tu...
sayur tu dalam dia cam biji kacang kn?