Monday, July 20, 2009

JERITAN BATIN KU..

Waktu tghr yg damai ini berbekalkan goreng pisang panas dr kantin aku terpikir2...sampaikah aku kat sini nanti?? tinggal 10 hari lagi...

Segala persediaan kelengkapan sume dah beres..cuma get ready nak packing aje...yg tinggal cuma last minit persediaan fizikal...persediaan mental tu insyaAllah...ALLAHU AKHBAR!!!!

Td tengah duk belek paper KOSMO terbaca pulak kesah ni....ish2...ini sume Allah punya kuasa....korang makan rambutan bebaik tau...kalau macan durian lagi kena hati2...silap2 goal terus pulak...

KUALA TERENGGANU - Keriangan menikmati buah rambutan berakhir dengan tragedi buat sebuah keluarga apabila bapa mereka berusia 79 tahun maut tercekik buah tersebut.

Kejadian malang itu berlaku semasa warga emas, Endut Abdullah berkumpul dengan ahli keluarga di rumahnya di Kampung Jeram Manir di sini Khamis lalu.

Menceritakan kejadian itu, anak mangsa, Anita, 45, berkata, salah seorang adiknya datang membawa rambutan untuk dimakan bersama ahli keluarganya pada pukul 5.30 petang.

"Ayah ambil sebiji rambutan dan selepas habis makan, dia ambil sebiji lagi dan ketika makan, tiba-tiba dia tersedak dan tertelan buah yang dikunyahnya," ceritanya ketika ditemui di rumahnya di sini semalam.
Ciaow...

10 comments:

MY HEART said...

Ko nak ge mana sue?? Aku doakan ko selamat pegi selamat kembali.. amin...

ninie said...

sue nk gi daki kinabalu ke... smlm baru baca pasal umi aida tawan g. kinabalu... anyway.. good luck... dan semoga selamat sumenya...Amin..

suhaila-ab said...

my heart : tu la aku nak lari bawak diri jap...berlari ke langit!

suhaila-ab said...

ninie : tengkiu yep..doakan aku selamat sampai dan selamat turun balik..mana la tau kut bila dah samapi atas..pastu tak nak turun.

NaqeebLukhman said...

haaa mau berlari kelangit... nak ikut buleh?

Dee said...

penyebab je tukan..dee dh smpi kundasang..cantik...view gunung kinabalu tuh...kalo sab..lg syiok ar..pjt tuh..good luck!!

mamai said...

aku nak ikut juga la pie kinabalu cam best ajer

sis_nita said...

ko nak kemana beb?
jauh di mata dekat di hati, okehh..

E-Marlin said...

Awak nak panjat gunung mana ni? tererla....

ngerila baca citer tertelan rambutan tu.... sebenarnya, makan apa-apa pun kalau x berhati-hati pun boleh tercekik....samalah juga kalau minum air gelojoh sampai tersedak/tercekik pun boleh bawa maut...

Syima Syaz said...

lor...nak panjat gunung ke?
ucapan selamat balik n selamat sampai umah ek...amin