Thursday, April 2, 2009

ANAK DAN PLASTIK SAMPAH

Hari ni aku masuk keje lambat pasalnya ada kesilapan teknikal sikit...sambil tunggu problem selesai..aku beli paper KOSMO!...first time aku beli paper ni..tu pun pasal tajuk dia ada menarik sikit...belek punya belek...halaman 13 " BAYI MASIH HIDUP DITEMUI DALAM BEG PLASTIK SAMPAH" ada lagi cerita2 macam ni...mesti tak habis kes2 gini...kes ni berlaku kat tempat pembuangan sampah di Taman Senangin Seremban..ceritanya..seorang wanita india terkejut melihat 'sesuatu' bergerak2 dalam beg plastik sampah berwarna hitam dan apabila membukanya didapati seorang bayi perempuan di dalamnya. Sebelum ni dah 2 kes berlaku di area Seremban ni..seorang penggali kubur jumpa mayat bayi perempuan berusia 14 minggu ditanam kat kawasan perkuburan..bayi tu disembunyikan dalam kotak dan ditanam...kes ke2 janin berusia hampir 4 bulan digilis kenderaan pacuan empat roda...janin tu dibuang dalam beg plastik sampah berwarna biru..

Dalam entry aku hari ni aku nak bagi cadangan...kepada sesiapa yg nak buang anak tu baik dia buang kat depan umh aku...aku tau macamana nak buat...tak yah taruk dia dalam plastik sampah...pasalnya beg plastik tu nama beg plastik SAMPAH...bukan beg plastik BAYI..teringat pulak aku kat entry aku sebelum ni...nama2 pelik..SAMPAH bin SARAP...tapi ni aku rasa tak de kena mengena dgn kes ni macam ni...

Kalau sesiapa yg berminat nak taruk anak dia dalam beg plastik itam/biru...igt umh aku tp tak yah taruk lam pastik...kain batik pun ok..bg dia udara nak napas..tp sebelum tu PM aku dulu senang aku standby apa yg patut...

Ciaow.

1 comment:

damiaisy said...

mmg xde ati perut,perasaan langsung punye manusia...smp bile la kes² mcm ni nk selesai ni..
"sedangkan binatang sygkan ank.."