Saturday, April 4, 2009

AISKRIM MESIA

Bila dah badan tak berapa sihat..temperature naik..tekak sakit....mula la ada selera nak makan mende2 pantang..tiba2 teringat kat aiskrim mesia yg aku buat 2 hari lepas dalam peti ais...tekak sakit..batuk2..tp bila dah teringin nak makan...kejap2 duk bukak peti ais je...aku makan je la...aku mmg suka buat aiskrim mesia ni..macam2 perisa..asam boi..jeruk kelubi(korang tau ke)..pala..bali..milo...sirap limau..dan mcm2 lagi..bubur kacang pun aku jadikan aiskrim mesia ni..aku slalu buat byk siap boley bg kat anak jiran sebelah umh...

Hari ni yg ada cuma aiskrim milo aje..mmg best..
Teringat masa tecik2 dulu...arwah mak aku slalu buat...dulu tak merasa aiskrim lam tapeware ..mc D ke cam skang...
Tu pasal budak2 skang cepat gemok..bukan budak aje...org 'muda' mcm aku punnnn..slalu makan aiskrim yg tinggi kalori...aiskrim mesia dah dilupakan...
Aku nak gi prepare juadah utk gathering malam ni...tunggu n3 besok ok!
Ciaow

9 comments:

CoNniE said...

dulu mase sekolah rendah, lepas practice bola jaring ptg2, harus ku beli aiscrim nih sbg pnghilang dahaga, dulu 10sen je, skg ni x tau dah bape sen ekkk??

syareena said...

mmg best eskem mesia ni ek?

kat area cni msih ade tau makcik2 jual sekem ni 20 sen.....

suhaila-ab said...

skang dah tak penah tgk ada org jual..payah nak cari...abih tu kena buat sendiri la nampaknya...

AyanaAsham said...

huhu lame doh x makan aiskrem kacang..windu lor

Dee said...

ermm..sdpnyer..sy pun dh lama x mkn eskrem m'sia..

E-Marlin said...

Eskrem mesia, my faveret ni...
Especially...milo, nenas, oren, laici.....hehhee..
suka mkn, nak buat MALAS!!! hewhehhe

zino said...

adasekali tu zino beli sekotak aiskrim potong... aiskrem ni pun femus zaman dolu2 je.. sorang pun tak minat..

zino sorang menghabiskan.. hehe

De' Sal said...

Eh eh...dah lama benor tak nampak aiskrim macam tu, masa kecik2 dulu biasa makan jugak.

damiaisy said...

wah...lama dah xmkn eskem mesia ni..dulu last mkn masa skull rendah dulu..hahahha..lama dah tu..yg best eskem mesia asam boi..fuhh..best²..