Friday, July 15, 2011

JALANG JALANG LA PULOK!!!

Dah 3 entry sebelum ni tak de adengan makan2...bagusnya aku..ada adengan makan2 tp tak snap..lapo sangat la tu kut...makan tghr nasi berlauk cuma 1.90SGD je..boleh dengar??
Ni makan malam kami..lepas balik kerja td terus pegi berjalang...kaki pun dah genting...perut kemain lapo..makcik boleh tahan lapo ni..cuma bebudak jantan ni je dah macam nak sawan tapir dah...nasib baik la makcik sekuntum je bunga yg kool dikalangan kumbang 7 hekor tu..boleh meredakan sawan tapir diaorg..


(abaikan dahi yg berkilat itu)Kami mmg plan utk berpuasa sepanjang petang tu dan pegi serbu tempat ni..restoran Zam Zam ala kazam..top dekat situ adalah nasi beryani & murtabak...apa lagi balunnn!!
Tu dia nasi beryani ayam...ayam ada bawah nasi..pinggan tu nampak je kecik tapi saiznya sebesar dulang 2 cawan air..dah sampai depan mata terus belasah aje...benonya makcik pun lapo sawan tapir gak..tapi control vogue punya pasal...terpaksa ler cover2...makcik makan diam2 je..yg lain tu memekak sembang sambil duk snap minah2 cina yg datang makan pakai bra ngan cover depan sikit je...kenyang perut dan mata diaorg...aku??dalam diam habis licin sepinggan..lupa dah aku dalam proses mengecikkan badan..mesti Ziana Zain(bakal SIL) gelakkan akan kekalahan aku nak lawan dia...lepas makan baru nyesal dol..


Huh ini murtabak ayam...aku rasa 2-3 keping aje...bukan malu tp dah sesak napas...memang best..walla...


Haa..yang ni paling best..murtabak daging...aku belasah banyak gak..walaupun td aku cakap aku dah kenyang bagai nak pengsan...nasib baik butang suar aku ni ok..kalau tak mesti terpelanting...


masing2 muka dah sengal2 ubi kan??


ni adengan sebelum makan...sengaja aku tepak kemudian..gerai buah pun nak snap..bukan apa..nak test camera je tu...lagi pun gerai buah tu macam kat PS je...



kami singgah ke Bugis Street...tempat utk kami perabihkan 30% duit...macam2 ada fesyen kat sini..ala2 PS jugak la..harga??not bad kalau convert ke RM...lebih kurang je..



sekali dapat jelingan manja mamat ni...sebok je...nasib baik rupa mu boleh tahan..kalau tak tahan..mau aku pijak kaki dia..pakcik spek itam tu siap posing kan...rasa nak hantuk je camera kat dahi dia yg berkilat tu...


juling jugak mata aku kat sini..istigfar banyak2 dalam hati..dalam duk round2..banyak juga aku aim barang nak beli..lepas di congak2..barang2 yg aku beli tu..harga lagi murah dari kat Melaka..berbaloi ni..nasib baik tempat ni ada 3 tingkat je..kalau 10 tingkat mahu aku sawan tapir kat situ jugak...


kat sini aku ada la jugak beli cederamata kat sibucuk2 tu...kalau tak beli nanti mahu calar kete aku nanti..


ni sopink mall apa yep..dah lupa..maklum la dah tua2 ni...


duduk kat luar berenti rehat jap..sambil cuci mata tengok pesen2 justin bibir n ledi gagah...


kedai sdollar..kat melaka ada kedai 2 hinggit je..kedai singgit tak de...




**Nota kaki makcik : kalau jalang2 tak habis duit kan best...AZ kalau ada,sume AZ sapot kan...

3 comments:

atty's said...

murtabak tu nampak menyelerakan je.

Wask Kumis said...

ni sopink mall apa yep..dah lupa..maklum la dah tua2 ni...Iluma lah Beb.

ikiqzana said...

adoii.. terliur nasi beriani ayam tu besar2 nasi die. bila la nk smpi kt sana agak nyer.. rabun mata dibuat nyer klu dpt soping kt situ..