Monday, July 25, 2011

DAH FINAL DAH..

Final day la..hari ke-3 makcik kat JB..sepanjang pagi makcik tak keluar kemana2 pun..hanya bertapa didalam selimut..breakfast hanya sekeping roti cicah ngan nescafe panas...tetiba rasa insaf pulak tak nak makan...baik kan makcik...kalau AZ baca ni lagi la dia sayang kat makcik...makcik bertapa sampai la ke tengahari tau..igtkan boleh ler pose sunat ke apa ke..tp dah termakan pulak roti pagi td..so tak leh pose la..heheh alasan kukuh!
Bila jam dah jejak pukul 1 lebih..tetiba dapat panggilan hangit ada org ajak gi lunch..makan nasi ambang!!terus perut makcik datang tsunami lapo...bahya! tak boleh dibiarkan penyakit ni..boleh memudaratkan..hehehe..terus makcik bersiap seadanya...tak sabo nak merasa nasi ambang Kota Masai..makcik lom pernah makan nasi ambang ni..tengok rupa pun tak penah..tgk kat tv ada la..tapi tu tak real...

Ni bukan nasi bukan rupa sebenar nasi ambang yg makcik makan tu..gambar cedok kat goggle..nasi ambang yg makcik makan tu tak sempat snap pun..dalam masa 10 minit dah abih...bukan sebab nasi sikit..nasi banyak..lauk banyak..tapi sbb makcik lapar agaknya..makan berjemaah ngan jin biasa la..lupa daratan jap..komen aku utk nasi ambang..rasa macam nasi berlauk biasa..tp best..plus ngan mee goreng tu..dah biasa dah makan kat kanting macam tu..nasi + mee goreng..lenkali boleh goggle la kat Melaka kat mana ada jual nasi Ambang ni...stakat pengalaman sebagai warga Melaka selama 13 thn ni..tak pernah tgk kedai2 jual nasi ambang ni kecuali di pasar ramadhan..yes!!pasar ramadhan dah tak lama..so kena buat survey kedai mana yg paling ngetop!


Then malam tu kami pulang ke pangkal jalan...esoknya makcik dah kena keje kat melaka la..kalau tak keje lagi sapa nak suap nasik kat mulut makcik yg laser ni(leser ke?)...


So nak wish many thanks tu MISS AKMAL (MISS A) kerana sudi menjemput aku beristirehat di Bandaraya Johor Bahru utk tenangkan fikiran yg mmg selalu bercelaru..


Terima kasih kerana menyediakan tempat tinggal yg seleyyseee....dan makan2 yg sungguh memuaskan ati dan perut...lain kali jangan lupa lagi nak jemput...tapi makcik percaya u takan lupa haha..sebab ini bukan kali pertama u buat panggilan hangit...dah banyak kali...
Nanti bila makcik senang2 makcik akan ke kelumpo menyusahkan lagi idup u dengan menginap kat umah u yang tinggi itu..sambil berenang2 ditepian suming fool...

Semoga panjang omo dan dimurahkan rezeki...


bz tu bz la jugak..jangan lupa cari daddy....

To Sharifah kat sebelah tu..terima kasih jugak ajak lunch di chinese cuisine tu..

To Ms Aliza thanks for the dinner n nasi ambang..

next destination?


next makan2?(apasal gambo atas tu pipi makcik macam kembung je..ada kamben ke dalam tu..lu langsi lu mati!!)

tentu la di Perhentian Island Resort kan...tak sabo nak tunggu Miss S buat panggilan hangit!!

MISS A n MISS S ni macam ada iras kan??

MESTI LA...diaorang adek vadiksss la!!!!!!!huahuahuahawauuu...


Nota kaki makcik : kami mempunyai minat dan hobi makan yang sama..tu pasal apa pun boleh!!!!

2 comments:

ikiqzana said...

x pernah lg makan nasi ambang bole cuba ni..

suhaila-ab said...

to ikiqzana : sedap jugak...cuba la..makcik pun tercari2 kat melaka ni..