Friday, July 22, 2011

BOLEH TAK KALAU TAK MAKAN??

Termenung kusendiri..mengenang rindu tidak menentu...kasih suci murni yang kita bina..hapus hancur oleh kata fitnah...dipagi hari raya...ekh apasal pulak ternyanyi lagu raya ni..sengal ubi la aku ni kan..puasa pun belum..tu pun lom tentu penuh sebulan..hehe nak buat canner kalau tentera nippon nak mendarat bukan boleh di tahan2..ye tak senah??

kat bawah ni nak citer pasal makan la ni...seperti tajuk hari ni.."boleh tak kalau tak makan?"...boleh...bulan pose nanti kalau ko makan su siap kau!!!lepas raya jangan lupa ganti hehehhhh....
lokasi kedai di pusat bandaraya JB tapi makanan versi kelantan...apa dah...igtkan boleh makan lontong ke..apa2 je la asalkan jenama johor..hampa...jumpa pulak tokey kedai ni yg tak empuk...rebus 18 thn pun tetap tak empuk jugak...ada sesapa nak kenal tuan kedai yg "kaya raya" ni? (katanya la) sila pegi ke kedai makan taraf 6 bintang ni...lokasi betul2 depan Puteri Pasifik..bawah pokok ceri..skrip2 yg tak ingin didengar yg dipetik dari mulut orang KAYA ni :
1) saya nak gi JJ tebrau ni..nak beli baju harga rm500
2) henpun saya ada 9 ni..ni pun ada pompuan duk tipun saya ni
3) sultan johor tu kawan saya tu..
4) agong pun kawan saya
5) saya ada bisness besar..projek baja...

tapi bila Miss S mintak bisness card...tak de la pulok!!!!bingai!!
ni namanya pulut pagi..aku tak penah makan...makanan org kelantan ni(kata si tak empuk tu)..pulut tu manis pekat melekat...aku tak abih sebabkan aku tak minat sangat makanan manis2 ni..tambah lagi dengar citer org tua tak empuk tu..terus mati selera...

lepas makan sempat lagi posing suming fool ni...ujan merebas dah start turun so tak leh la nak gi ukur jalan..

posing wajib...(korang tgk la...setiap entry ada posing wajib kheennnn..)

nak tipon cikaro ke ni...oh tidakkkk...(cikaro tu apa?..adalah...sekandal kut)-nape gambo tu nampak aku macam berbadan tiga pulak...tak leh jadi ni..tu la asyik makan je..apa pun tak boleh la!!!

berjalang time ujan macam ni la..igt katil je..sejok lak tu...so memerhati dr atas je la...

city square disana..tiada apa yg menarik...rege mahal..tp ada jugak barang aku bawak balik..cilako...

ni teman miss S cari daddy dia...kuakuakua....snap nak masuk lam album buat koleksi..miss S ada misi baru..(jangan pandai2 nak bersangka buruk ok...kami buat keje kearah jalan yg lurus aje..)

taim2 gini best kan dapat biskut meri cicah kopi ke teh ke...pastu bam bam la..

dapat berendam ala vadaks kat tempat biru tu pun best gak..tapi yang nyata makcik dah mimpi pabila ujan turun merembes ke bumi...get lost itu tempat biru..


Nota kaki makcik : makcik masih tak puas ati kat orang tua tak empuk tu..maaf la kalau ada silent reader or fren makcik sedara mara pada org tua tu...jangan lupa location kedai 6 bintang dia tuh!! makcik ban dah tempat tu..nak bisik ni..(selain dia big big talk..dia gatai nak mampuih!!)

8 comments:

IMANSHAH said...

kabur ke mokcik pandangan tu?? macam berpinar2 je teman negok manakan tu

ikiqzana said...

hahaha.. kelakar tul baca n3 ni.. si tua tak empok nak mengurat sue tu.. poyoo jer dia aku dengar citer kisah dia kt sini.

suhaila-ab said...

to iman shah : makcik kalau tgk makanan mata tak kabur langsung...bila tak de duit ke mata makcik kabur habis!!

suhaila-ab said...

to ikiqzana : org tua tu jenis daging tua..lambat empuk...

♥♥♥♥ dilaBanGi ♥♥♥♥ said...

posink yang pertama sangat shuntek

Cik Ina said...

Nyum nyum.
Tak tahan tengok tofu telur.
Suke sangat. ;)

suhaila-ab said...

to dila bangi : makcik mmg suka bab org fuji fuji ni..sebab makcik mmg seorg yg perasann...terima kasih..

suhaila-ab said...

cik ina : sama la kita..kita leh duk serumah..hari2 makan tofu telur...nanti muka licin cam org nippon..