Wednesday, January 25, 2012

MAIN GIGIT GIGIT

Salam..testing testing...heehhe..balik bercuti ni baru berkesempatan nak belek2 page..baru aku perasan dah lama tak taruk gambo makan2 kan..bukan aku tak masak lately ni..tapi sebab masak menu sama je..nanti burring pulak korang..anak tekak aku ni tak la burring kalau makan mende sama hari2.."ok je mom" katanya..hehehheh
Entry Agenda yang lepas aku kan ada citer pasal "target pantai batu buruk"...hehehe..siap cik sibuk kata macam stalker...sapa yang jadi stalker nya..hehehe...alah ni salah sorang watak hero dalam tulisan angan ku yang tak bersambung lagi tu..kebanyakkannya kisah tak benar aje...sila percaya sesangat ok..
Kata orang "tak kenal maka tak cinta"..itu yang aku praktikkan selalu..bukan tujuan nak bercinta pun..buat apa nak bercinta ramai ramai..semak aje..tak kan dengan perempuan pun nak cinta..tu ambiga namanya..opss..sensitip dow..dan suatu pagi selepas subuh aku dah termenung di tangga umah aku..pandang kiri pandang kanan..macam bomoh la pulak..tiada apa yang menarik..pokok bunga pusaka dari arwah mak aku masih segar berbunga..apa nak buat yep..nak siram pokok pun pun matahari belum terbit..sekarang ni bukan pokok masalahnya..masalahnya aku ni pagi ni tak de plan baeekkk..ting!!tetiba plak lampu bulb nyala..
Bila dah bersiap sedia dengan t-shirt dan track suit aku jejak trek larian di pesisir pantai..aku mulakan larian dengan bismillah semoga Allah memberkati apa yang aku buat ni..hampir 5 pusingan berlari di trek aku dah separuh nyawa..maklum lah 2 minggu tak berlari..peluh jantan yang tersembunyi selama ni pun dah menyimbah keluar...aku pun start berjalan pula untuk menghabiskan 5 pusingan lagi...tetiba..aku disampuk...bukan hantu air ok..tapi manusia..sesuai guna perkataan sampuk sebabnya manusia ini tidak memberi salam dan mendatangi aku dari belakang..lain macam bunyinya..sila imagine..
"Sorang je ke?"..aku dah pasti terperanjat kera masa tu..siap keluar zikir hikmat dari mulut aku..manusia yang bergender male itu sempat tersengih,mesti dia tahu cara dia tu memang wajib dapat penampar jitu aku ni..
"Kita mula dengan salam dulu boleh?"aku bersuara ala2 ustazah skolah pondok..terperanjat la tu kononya..tapi nada tu bukan nada marah pun..sebab muka ada senyum kan...
"ok..assalamualaikum...sorang je ke berlari ni?" sebelum aku jawap sempat aku scan dia dari hujung rambut sampai hujung kasut nike dia..bukan apa senang nak buat laporan polis kalau ada apa2 yg berlaku..rambutnya pendek kemas ala2 abg polis utan gitu..berkulit agak cerah dan ada sebutir tahi lalat seketul kat pipi kanan..ada value jugak la muka dia ni (buat modal kacau pompuan kut selama ni)..berbaju body fit tshirt yang memang sengaja nak tunjuk body dia yg agak timbul sana sini tu..berseluar track yang disingsing hingga ke lutut(nak tayang bulu betis yang berselirat)..mmg la agak macho tapi stokin kaler putih belang pink..tak bleh blah..agak tinggi dari aku sebab tu dia mudah utk sampuk org dari belakang..
"waalaikumusalam...kan ramai yang tengah joging ni tak nampak ke..?"jawap aku ala2 pompuan vongok lurus vangang..saje je jawap gitu..kononnya nak panjangkan cerita..gatai cek...
"dulu saya penah tengok awak joging sini..pastu lama tak nampak..ni ada balik..joging kadang2 je ke?"wah wah wah..dia pernah scan aku rupanya..kuat betul igtan dia..mesti best student masa blajar dulu kan..paling dasat pun mesti pelajar cemerlang masa tingkatan 5.
"saya balik sini boleh ler berlari sini..takan duk kl weekend kena balik blari sini" dalam hati berkata what the hole you!..
"ooo duk kl..keje sana?ke somi keje sana?"hahahha...tergolek aku gelak lam hati..kat luar aku senyum je..ayat dia ni macam ayat org tahun kuno nak nguratkan..opps nak ngurat ke..aku ni mmg jenis perasan tahap boboboi..terbaekkk!!boleh blah la wey!
"tak la..tadi tu contoh je..saya duk melaka je..time cuti balik ler"..sessi berkenalan pun bermula..seperti biasa aku ni jenis tak percaya langsung kat orang yang aku tak kenal..maka banyak perkara2 yang tak diingini berlaku..kebanyakkannya semua melibatkan dosa2 besar...
Nama : Nadia
Keje : kilang kat melaka..jawatan biasa2 je
Omo : 32 tawon...sesuai!
status : jawap dengan senyum je..masih tergantung sampai hari ini..
tinggal : kat trg di jalan kenanga batu buruk dan di alor gajah melaka...
no tipun : aku pun heran nape kena tanya no tipun..katanya "senang bebila kalau awak balik bleh jog sesama lagi"..sekali lagi what the hole kan..aku bagi...tapi no digi yang dah 9 bulan tak aktif..siap pesan tak yah miskol pasal aku off henfon..nanti bgi la mesej..
Sessi berkenalan tu bukan berlaku sebelah pihak aje..aku kan peramah jugak...
Nama dia : Riduan
Keje : kat pejabat hasil
omo : 35 tawon..patut la miang..
status : laki orang (what the parking es hole!)..sah mmg jantan miang...
tinggal : jalan kamaruddin
no tipun : aku tak mintak pun..
Skrip seterusnya bla..bla..bla..bla..dia memang peramah..sesuai jadi wartawan melodi..ada soalan yang memang aku rasa tak perlu langsung nak dijawap..lantak ko la...ada aku kesah...sembang punya sembang...aku dah abihkan 7 round berjalan...
Akhir kata sebelum aku balik dia sempat bagi pesanan penaja.."nanti saya bg mesej ok..kalau balik trg lagi bagi tau la..bleh kita gi makan2.."..ni mesti spesis hantu raya yang suka makan2 la ni...pastu hijack orang...ko tulis la seribu mesej pun..hantu kak limah yang reply nanti..sesuai ngan ko..
Aku jawap pendek penuh makna "InsyaAllah" tapi dalam hati cepat2 aku berkata2 -yaAllah jauhi la ku dari manusia macam ni...sebijik setazah ngko!!

Apasal hari ni keluar citer macam ni yep..choii sungguh...saje je..kalau ada sesapa yang bersedara ngan riduan ni dan terbaca kisah kali ni...anggap je la macam korang tgk drama akasia je yep..sebut pasal drama akasia teringat citer gigit gigit cuping telingamu...hikhikhik...

Matamu…Bibirmu..Pipimu dan Juga Senyum mu
Membuat Aku Lebur Hanyut Di Dalam Ghairah Kernamu
TubuhMu..
HarumMu..
Hatimu Oh Semua Aku Mahu

Inginku Gigit-Gigit Cuping Telinga Kecilmu
Luahkan Perasaanku
Membisikan Aku Cinta Kamu
Asmara Disetiap Pagi HariMu
Dengan Harapan Agar Kau Tahu
Semoga Kau Tahu

Ku GilakanMu
Aura Mu Memujuk Rayu Hatiku
Sering Bergoncang Jiwa Ini
Siang Malam Ku Gundah
Tiada Melihat WajahMu
Ku Rindu
TubuhMu
Harum Mu
Hati Mu

Oh Semua Aku Mahu

Obsesiku - Aqasha...lirik boleh mendatangkan gggrrrrr dow..jika di ambik positif boleh mendatangkan ROMANTIK tapi jika diambil negative boleh mendatangkan ANAK!..nanti ramai la org duk dating pastu main gigit2 cuping telinga...kalau dah kawin nak gigit hape pun tak kisah la kan..

Nota kaki makcik : 1st time dengar lagu aqasha ni..bila sampai bab gigit2 ni aku dah rasa macam ada yang tak kena..ost Gemersik Kalbu yang hampir setiap hari kedengaran di cuping telinga anak2 bawah omo yang mana maknya tgh giler sakan menonton pd waktu maghrib sampai lupa nak masak nasik kat bapaknya...aku pun tgk gak tapi agak2 la..huh cakap aku tak hagak kan..macam setazah..sila muntah kelabu...

2 comments:

Datin Terseksa said...

itulah kan..len mcm lak lirik lagu tu...haritu datuk dgr lagu tu dia kata "nape lirik lagu dia camtu? i nak gigit cuping telinga u lah.." aiyohhh 18sx sgt kannnn

sue-ab said...

datin : huh maknanya bukan aku sorang je la otak terpesong??hahahhaha