Saturday, October 24, 2009

TAK KENAL TAK TAHU

Kita ni sebagai manusia biasa makin tua makin kita byk belajar...dari akal budak hingga la ke akal tua..tp kalau makin tua makin tak leh pakai otak tu..payah la nak citer...aku ni makin tua makin aku belajar apa yg negatif ..bukan sume aku nak tukar cuma makin hari aku pilih apa yg patut aku tukar...kebelakangan ni aku tukar sifat aku yg 'susah menerima apa yang aku tak suka'...tak semestinya perkara yang kita tak suka itu mendatangkan perkara buruk kepada kita..ada perkara yg paling remeh yg kita tak suka tapi kalau kita cuba menyukainya..hasilnya ok..ada org berpendapat "aku tak suka menda tu..itu prinsip aku"...tapi cuba kita pikir..kalau kita cuba menyukainya..tak mati pun...
Hari ni aku telah hadap 5 movie Harry Potter...selama ni HP sgt glamer..buku HP yg melambak..member2 aku yg tak sabar nak tengok kalau ada movie baru dia..sana sini orang duk citer..tapi masa tu aku kata aku tak minat atas alasan "citer mengarut..magic sana sini..mengarut!" Tapi aku tak pernah nak cuba tengok citer2 HP ni.. apa yg best sangat ye..
So pagi td aku dah siap dengan jajan2 aku..mengadap tv nak tgk Harry Potter yg telah selamat di downloadkan dan telah didvdkan secara haram oleh aku..5 movie sekali gus aku hadap..emmm akhirnya tak mati pun aku..jauh sekali koma..ok la citernya..kalau aku tak bergerak dr tempat duduk aku..habis jajan aku keje kan masa movie 1 aje tu..makanya citer tu aku boleh layan...
Kesimpulannya...aku akan mencuba lagi mencuba perkara2 yang aku tak suka mana tau benda itu baik dan akan jadi favorite aku...hehe...
Ciaow : aku nak cuba hilangkan perasaan syak wasangka....

11 comments:

ayin jemin said...

masalahnya crita harry potter sgt pnjg bah masa dia..huhuh

mamai said...

selamat mencuba usah berprasangka tapi tka mengapa untuk berhatti-hati

sI tEDI said...

amat payah untuk buat sesuatu yg kita itu kepada perkara yg kita suka..

Syima Syaz said...

baca buku lagi besttt dr tgk movie

NaqeebLukhman said...

yeah lepas ni cubalah pulak layan Lord of the ring yang panjang hampir 4jam tu dan juga movie starwars ep 1-6 kompem best...


tak cayer cubalah hehehehe
pastikan jajan dan air kopi o
mengcukupi hehehehehee

Yunus Badawi said...

baca intro ko punyalah best. Rupanya ko nak citer ko tengok HP. OK jugaklah tu. Ko dah cuba membuat perkara yg selama ini ko tak suka.

Yunus Badawi said...
This comment has been removed by the author.
suhaila-ab said...

ayin : ye la...tapi tak la lama sgt..1 jam lebih 1 movie..

mamai : insyaAllah

suhaila-ab said...

si tedi : ada yang payah ada yang mudah..sume terletak atas diri sendiri..

suhaila-ab said...

syime : aku lom teroka lagi buku HP..maybe akan datang..

Naqeeb : huh Lord of the ring mmg salah 1 citer yg paling aku nyampah jugak tu...starwars pun sama..pandai ko teka apa movie paling aku tak sker...tp aku nak jugak hadap skali..

suhaila-ab said...

YB : hehe..skali skali hidup mesti ada perubahan..kalau sama je tak mencabar pulak..