Thursday, October 22, 2009

BINA BADAN

Petang semalam aku termenung di jendela...opps...jiwangss...tepi sliding door...memikirkan nak masak apa malam ini utk mengalas perut yg tak berapa lapar ni...saja tau napsu makan ini mengada2 tahap cipan..kalau tak masak pun ok lagi pasal siang nya aku dah balun makan macam kat tempat keje sperti..maruku raya deepavali..biskut raya deepavali...twisties..dan jajan lain yang sewaktu dengannya...tetiba lampu dalam kepala hotak menyala macam lampu ambulan..spagetti...hah hah hah..gelak ala ala nenek jin...





chatting dan sambil menyuapkan Spaggeti Udang tu ke dalam mulut yang tak de insuran ini...bersenang lenang macam gaya Puan Sri kannn.....
Korang tau buah ni??
Ini kalau korang bukan kaum Orang Asli kat area Muazam Shah Pahang sana memang la kurang kenal..kepada yang penah makan dan tak penah jumpa..aku perkenalkan..ni la buah Keranji...buah ni banyak jugak jual kat kampung aku...tp bukan Original People yang jual..diterengganu ia dipanggil Buah Kaddeh..hehe sebut biar betul...tetapi saiz buahnya lain..kat trg saiz nya 2kali lebih kecik dari ni...yang Original People kat Pahang ni saiznya besar gedabak..dan rasanya agak masam..sehingga boleh menghodohkan muka orang..kalau orang yg cantik makan aku rasa akan hodoh sikit mukanya...tp kalau org tu dah sedia ada hodoh yg makan..maka akan bertambah2 lagi tahap kehodohannya itewww....hazab...
Ciaow..
p/s: Huh...utk jawapan entry dibawah...tok sah la korang nak pikir berat soal tu....dah tentu nya 27hb aku tunggu gaji...hehehhe....

14 comments:

Mesayu Kirana said...

hmm...sedapnyer spagetti..besau-besau udang...

suhaila-ab said...

tu udang obesiti namanya...

♥cybermummy♥ said...

Ohh !!Baru lah saya tauuuu . so i think nama Keranji Rd kat s'pore ni di ambil sempena nama buah ni agaknya . Baru first time tengok rupa buah keranji :D

J@J@ / Bini The Rock said...

mak oiii terliur aku tgk udang tuh!!
xq

Ooohh!! itu nama nye Buah Keranji Dlm Perahu erk...
baru aku tau lorrr!!
**kesian...jakon**

mamai said...

buah keranji dalam perahu
suruh makan saya makan
suruh..ngaji wa cau dulu

adiwarnatasya said...

Salam Persahabatan:)
Buah keranji tu adiwarna pernah makan...Memang sedap.

Rasa masam2 manis...kawan selalu bagi,tiap kali kawan balik ke Kelantan..:)Kat sini susah nk jumpa buah keranji tu.

MY HEART said...

cis vedebah..vedebah.. mati2 aku hengat ko nak kawin.. varu vereangan nak ge melaka makan nasik minyak adeh...

ayin jemin said...

sedp btul spaghetti tu..wowowo
mau2
eh buah tu ada dsabah tp namanya enggak tau apa bah.

CINTAMANISZ Lite said...

Daku org Pahang...kenai sgt ler ngan buah keranji dlm perahu kat sg. pahang nih, hahah..
tapi sgt sedeyy pasal dh lama sgt tak makan buah ni. Selalu kat pasar minggu temerloh je ada..

Tgk hang dok tayang sini..kecooor ayo liyo akak dek!!! heheh..

Hezesuze said...

buah keranji??? xpenah mkn la sue...wei udang besonye...ahaks!

farish H said...

uihh kecoq liooo

Dee said...

meleleh tgk spaghetti udang tu..

NaqeebLukhman said...

sedapnya.........
adesss laparlah pulak...

ada megi kari ajernih...
mana nak cari spageti itu huh....

malasz said...

baru ku tau nama buah itu.........