Sunday, October 11, 2009

CARI LAUK...

Walaupun selama ni aku tak penah masukkan tabiat ataupun keje sambilan aku ni dalam blog..tapi kali ni aku share sikit dengan korang ok!!
Aku ke tapak mengundi Bagan Pinang...ekh salah...ke Kuala Lukut...lalu aje kat Pantai PD tu...

Mamat ni nak gi mengempen ke...
dah nak sampai ni...
solok memang solok....sori yer org lukut..hehe..'body trap' banyak atas jalan...hehe taik lembu la..
dah sampai kat jetinya...
bot pun dah ready...sabo pokcik nak hangkut barang dulu...
dah ada sume??huh ni barang nak gi buat open house kat Kelong ke?
sah nak buat open house..
cepat sikit start henjin bot ni boleh tak??!!
ok..cam tu la..
panas.....
layan jeeee.....
apasal muka pilot bot cam sedey je...
panas mentari terik giless...
tuh dia...dah nampak tapak projek...
apa lagi..tak reti2 bwk naik barang??

cepat sikit buat keje!!!
ha...cam tu la...cergas!!!habis pong!!
tinjau lokasi menarik...
ni port apa yep..
hehe....barang aku selamat mendarat...
aikk....tamak tuh!!!!hahaha....nak cari jaws la katakan...
harta MaMod Kelong...
dah cupp port...
terus labuh...tunggu renjut aje...
selamat sume dah ready...
hari pun dah nak malam...
hasil sebenar lom ada...cuma baru cari umpan...
solat dulu...nanti tak de rezeki...
matahari terus terbenam...
malam sudah...
dinner dulu...
renjutan demi renjutan hingga terbit fajar... dingin menusuk tulang...
matahari terbit...
hahaha... ini lah hasil2nya...
hasil demi hasil....tong bertukar tong...
sehingga ke pagi...alhamdullillah...rezeki semua jgn ditolak..kecuali ikan buntal...campak balik...
dah get ready nak balik...muka pun dah belang belang.. jumpa di tapak projek lain pulak...
Ciaow...

10 comments:

Syima Syaz said...

uikss... kau ni mmg suka buat aktiviti cam gini ek..
aku?aktiviti tido suka lah

mamai said...

wah jelesnya aku kau mancing kat kelong mana nie naper tak ajak aku bila nak pie next trip

♥cybermummy♥ said...

Su jauh nya ko pi cari lauk . Sampai nak kena naik bot segala . Kalau saya yg nak kena cari lauk tuk family hari2 camtu memang saya resign . hahhaaa.

suhaila-ab said...

syima : hehe...aktiviti tido aku pun suka...tp nanti cepat tua dik oiii....

mamai : tu kat kelong di lukut N9...

cybermummy : hehe...cari lauk gitu..ikan terasa manis...

J@J@ / Bini The Rock said...

terer mancing ekk??
heheh..klu saya mancing garenti ikan sardin dlm tin je yg saya dapat...

huwa huwa huwaa!!

iedadadida's said...

kak su..tido c2 ka?
besh tak..
kat mana tuh nak bgtau cik abg,,aheheh

malasz said...

k sue........
ko g ngn team mano nie??

farish H said...

emm ebstnya kakk!

Mr. J @ pengerindu.com said...

akak minat mancing juga rupanya. i selalu mancing area lukut je. tu pun muara sungai PD. dekat kubur cina tu..


Salam Ceria dari Mr J

CINTAMANISZ Lite said...

Best ler xtvt yg hang buat. Nak gi mendaki gunung, mancing kat kelong..pergh!! mmg syiok!!