Sunday, August 7, 2011

7 RAMADHAN 1432H

Selamat berhujung minggu yer kengkawan..so hari ni pasti ada yang sedang sibuk2 duk bersih2 umah..duk kemas2 pasu..duk cat2 dinding..duk buat tempahan kuey raya..huh macam2 kerjaan lagi la..tp jangan minum air celah peti sejuk yep...makcik??makcik tgh buat keje kat opis ni...sedey kan..tapi tak pe la nak buat canner..
So puasa hari ni Alhamdullillah..sihat tubuh badan..so tak de alasan nak buat muka letih2 muka biru2 yer makcik..hehehhh...pagi tadi di Melaka hujan agak lebat..so cocer cool aje...kat dalam opis lagi cool sebab ada 2-3 orang aje..
Semalam makcik ke Bazar Ramadhan Peringgit Melaka..orang tok sah citer...kemain ramai orang..tangan kena buat gaya poco2 baru boleh jalan..kalau tak asyik kena langgar aje...yang langgar aku tu plak kebanyakan pompuan2 kurus..kecik lagi dari saiz aku..kuang asam tol..nasib baik tahap kesabaran makcik semalam berada dilevel 2..kalau kat level 8 mau makcik terajang betis dia(rindu nak buat camtu)...
Semalam juadah berbuka makcik simple lagi...ROTI BOM + KACANG PHOOL...


Resepi Kacang Phool ni makcik ambik dari blog DTS..sebijik makcik tiru hehe..rasanya sangat khaw...tp bezanya daging cincang tu makcik lebihkan tp baked bean kurang..bukan apa..kalau baked bean byk sangat nanti daging makcik tu tak spesel pulak hehe...dalam resepi DTS..kena taruk minyak sapi..tapi makcik gantikan kan dengan 3 sudu EV olive oil la..mmg walla... Di Bazar Ramadhan..makcik beli Roti Boom utk makcik makan dengan kacang phool makcik ni..
Kononnya makcik tak nak makan nasi...bukan sebab takut gemok ke apa..tapi sebab jemu dah hari2 makan nasik...kita tukar selera la pulak...2 keping roti boom pun dah penuh tali perut aku...
Kurma + Roti Boom + Kacang Phool + Telur Mata + Jagung Bakar (XL) + Air Limau Ais + Air Masak....
Mau tak santak tali perut aku...



Sahur pagi tadi..makcik hanya minum segelas susu bersama 2 gelas air masak..kacang phool semalam masih ada..tp makcik tak makan pulak..sebenarnya makcik terlambat bangun pagi tadi..lagi 10 minit nak azan subuh heheheh.....


Ni makcik tetiba sambung plak entry ni..tetiba rasa rindu nak nyanyi lagu..hehe..jam menunjukkan kol 3.11 ptg...mata dah penat ngadap pc...jom layan lagu ngan makcik..lama tak layan tali kapok...rehat jap ok..


Menatap indahnya senyuman diwajahmu..

Membuatku terdiam dan terpaku

mengerti akan hadirnya cinta terindah

Saat kau peluk mesra tubuhku


Banyak kata

Yang tak Mampu kuungkapkan

kepada dirimu


Aku ingin engkau selalu

Hadir dan temani aku

disetiap langkah

yang menyakiniku

Kau tercipta untukku

sepanjang hidupku


Tercipta Untukku - Ungu... i love this song!

Nota kaki makcik : apa kes makcik bangun lambat sahur pagi td...sebabnya semalam makcik duk layan citer Smallville season 10 sampai kul 2pagi..(kalau buat qiamulai pun byk pahla kan..)

2 comments:

jedi said...

2keping roti bom je....kalo aku mau 10 keping...tue pun kena tambah ngan nasi lagi..hahahha

sue-ab said...

to jedi : cukup la untuk perut makcik ni...2 keping pun dah sampai leher dah..