Wednesday, November 25, 2009

PANAS!!

Aku hari ni berhajat nak bukak semula akaun Maybank yg penah aku tutup thn lepas..sebab aku tutup akaun aku tu pasal aku pun sebenarnya kurang pasti kenapa begitu gigih aku penutup akaun tu dulu...sekarang aku mengigal ngigal nak bukak balik akaun tuh..mcm bank ni arwah nenek aku punya pulak...
Aku melangkah keluar break awal hari ni semata mata excited nak gi bank kuning ni..lokasi di malim melaka...sampai didepan pintu bank tepat jam 12.30noon..huh nasib baik orang tak ramai..parking pun senang aje..banyak macam parking lot depan umh aku...aku terus tuju ke kaunter pertanyaan...seorang wanita (MEK) yg agak cun dan montel..mungkin dia jarang pegi jogging..bz..byk duit nak kira kat bank agaknya...

Aku : Cik...saya nak bukak akaun...nanti saya dapat buku akaun dgn kad sekali ke? (tak gagap aku tanya)

Mek : Dapat kad saja...deposit rm250..isi borang ni cik...

Aku : Ooo...kad tu terus aktif ke? (motip aku tanya soklan tu samada rm 250 tu aku boleh ambik balik tak selepas dapat kad...sendiri dia pikir la rm250 tu macam2 aku boleh beli)

Mek : yep..immediate boleh guna...isi borang dulu..sekarang tak boleh proses lagi system down..pukol 1.30 baru clear..cik datang balik 1.30.

Aku congak2..1.30 dan la aku masuk keje kol 2..suemaker la kejap...isi borang 4 mukasurat...sumer soalan peribadi ada dalam form tu termasuk la hobi dan makanan kegemaran...motip soklan2 gitu??..aku tengok jam 5 minit lagi pukol 1..lepas tu aku terus ke bank2 lain utk terus memberi sumbangan bulanan...sempat lagi aku singgah umh aku nak bagi makan MOMOT..pagi td lupa daa nak bagi..sampai depan umah MOMOT tengah dating kat tangga...nak kena lempang la tuh...siap la ko ngan bopren gelap ko tuh .

Tepat 1.30 aku dah bukak pintu bank kuning tu balik...bontot besar mek tadi masih melekat kat kerusi..

Aku : saya nak submit form..

Mek : Maaf cik staff pegi makan...diaorg balik dalam pukol 2..2.30 gitu....

Cilakak tol!!Aku nampak muka MEK tu macam muka MOMOT!!!!! Td aku tak sempat nak lempang MOMOT...sekarang MOMOT tembam depan aku ni aku rasa nak terajang!!!!

Ciaow...hati aku masih panas..

10 comments:

Hezesuze said...

muhahahahaha apalaie bg penampo jek....tu ler psal lenkali tanye dulu waktu lunch officer ade ke idak...

skrng mane de pakai buku akaun ler sue...dia just bg kad jek...nk statement kene print sndiri kt tenet....huhuhu

MY HEART said...

muahahhahahahha sabo sue.. sabo.. ahaks!

apsal ko tak lempang je MEK tu tadek?? Kalo aku memang sah dah kena sedas dua dah....

ko bukak kat putrajaya je arr laling oii.. mudah dan cepat!!

aim sori... nak sambung gelak
wakakkakakakakakkakaka......

endiem said...

sabor..sabor

suhaila-ab said...

ZE : AKU MANA TAU SKANG NI ADA PAKAI BUKU KE TAK...DAH BYK TAHUN AKU TAK BUKAK AKAUN...HEHEHHE

suhaila-ab said...

MY HEART : CADANGAN KO TUH AKU KIV DULU..ADA KE NAK BUAT PUTRAJAYA...JAUH TUH....

Dee said...

sabar jelah..

♥cybermummy♥ said...

Mek tu saje nak mintak kena korban mentang2 lah raya korban nak dekat .
kalau korban mek tu mesti mewah dapat bagi2 daging dia ... kehh!! keh!!!

sI tEDI said...

tendang je kerusi dia bagi dia jatuh!!

adiwarnatasya said...

Apa lagi....
Wacaaaaa....bukak langkah seribu kedebuk!!!

suhaila-ab said...

KORANG NYER NASIHAT SUMER NAK SURO AKU MASUK BALAI AJE...