Tuesday, November 24, 2009

JIRAN OO JIRAN 2

Watak utama - Ang @ Ah Leng (Cina Melaka)
Watak sampingan - Aku (Melayu Trg)

Petang Isnin yang hujan gerimis...

Aku nampak Ang baru keluar dari Lavina nya dengan mengheret 2 beg sekolah anaknya...sekali pandang macam stewardess pun ada...

Aku : baru balik ke kak...(cuma nak beramah tamah dan bersopan pada jiran tetangga)

Ang : Ye lor...cilaka ni budak budak..sendili punya beg pun suro wa angkat...

Aku hanya gelak hehehe...

Ang : A sue you ada pegi maidin?

Aku : (ko pun cilaka jugak tgk muka aku je..itu aje soklan..ko igt aku keje maidin?) emm tak la kak..tapi tak tau lagi la (aku senyum paling manis..silap2 semut put tak mo datang takut kena kencing manis)

Ang : Sue kalau u ada pegi maidin u kasi tau wa ekh..wa mau kirim beli sayur ..sikit saja...maidin ada jual sayur 1 paket 1 linggit lor..wa itu hari ada beli...manyak syok oo (ayat tu aku tak paham..apa yg syok...sayur ke harga)...(masa tu aku tak jawap cuma aku tersengih aje sambil tangan begitu rajin sekali menyapu di balcony) ekh ekh sue..sue.. beli udang lor kalau ada la..tak mau manyak la..wa pun tak masak sangat lor..mau buat bubur nasi...u beli sikit saja sulah...10 ekor cukup...(begitu yakin skali berkata2)

Sampai part ni aku dah tak sopan lagi...terus keluar soklan laser ku..aku rasa aku tak bersalah..

Aku : ekh kak 10 ekor je?..sorg nak makan berapa ekor?

Buat pengetahuan kawan2..dalam umhnya ada Ang,lakinya(yg panggil aku aunty-kurang ajar), anaknya 3 org(sumer besar2 anak gajah), orang gaji hindon sorang...udang 10 ekor...taruk lam bubur...sayur sawi singgit..?

Itu bajet aku sekali makan aje tuh!!!!

12 comments:

♥cybermummy♥ said...

hahaha !! sama lah ngan aku . kalau masak udang mau dua kilo baru lah anak2 puas makan . Psstt !! Su tu sebab org cina kaya bertambah kaya. kehh!! kehh!!

suhaila-ab said...

KIN : aku sangat setuju dengan kata2 ko ituh!!! kedekut pait!!

CINTAMANISZ Lite said...

itu ler cara org cina diet, haha. Diet poket....utk makan..
Tp kalo dpt main mahjong ke gi main pakau ke kat Genting kan..tak heran ratus ribu kumpul teruk2 sepanjang tahun, ikat perut bagai...leh abes sbb kalah teruk!! haha.

atty's said...

kodokut punya cina..

suhaila-ab said...

JIMAT TU KAK TY...

MY HEART said...

hak..hak... dia mengamalkan jimat cermat yang berhemah... seb baek dia tak minta duit ko kan su kan.. silap aribulan dia kata mender2 tu sket so pakai duit lu dulu lor.. pitam oke!!

suhaila-ab said...

my heart : mmg dia nak guna duit aku dulu..pasal masa dia order tu..tak hulur apa2..aku pun tak mengharap apa2...

MY HEART said...

baik ko beli untuk ko sudeh! ahaks..

Rinna said...

hehehehe kelakar..laa sue..nye citer....

ayin jemin said...

memg bjimat sgt..huhuh

adiwarnatasya said...

Akak,
Hampehhh tul Cino tu!!!

|| NaFiRaa || said...

hahhahaaha... dia salah cakap kot kak sue.. rasanye nak 10 kilo tu~ ahaks..