Friday, August 14, 2009

MASIH BERTAPA

Aku masih bertapa lagi di rumah ni...bukan kerana korentin selesema khinzir tp menyetelkan keje2 luaran yg sepatutnya dibereskan beberapa bulan yg lalu...mengikut perancangan aku sepatutnya berada di Kulim Kedah semalam tetapi disebabkan kes H1N1 yg semakin meningkat dan aku terpaksa berada di tempat awam seperti Melaka Sentral n jugak Penang so aku cancel kan lawatan sambil belajar aku tu ke masa akan datang...lepas raya mokcik ke sana...

Kisah di Terengganu...dah termakbul aku nak makan 1 benda ni..apa tu...lihat gambo di bawah ...hikhikhik..
ROJAK KATEH!!!
Mesti korang terpikir2 apakah mende ini...hehhee..sedap ni tau...tau kateh tu apa?sapa nak jawap???aku pun sebenarnya kurang pasti kateh ni berada kat bahagian mana....hahaha...kateh ni sebenarnya dalam bahasa Uganda maksudnya KAKI...utk lembu sahaja...takde org sebut kateh org...kelako giler bunyiknya....di buat dari urat kaki kut...ada sesapa nak tambah jawapan aku ni?hehehhe....rojak ni pedas + masam...sesuai kalau kita makan ngan keropok keping...wallaaa....
Sebelum balik Melaka sempat aku buat lawatan sambil belajar ke Kilang Keropok Lekor la...kat kg aku jugak...ni second time aku pegi sana...masa 1st time tu kopok sume dah siap..kali ni pegi tgh proses...so apa lagi snap la..hahahha...baru korang tau roper kopok leko melambak2 canner...
Itu kalau telan banyak tu mau muntah kopok aku..
Ni utk dihantar ke luar negeri...luar negeri trg la..heheheh..macam jenazah pulak...kalau jumpa tergolek dimalam hari mau sawan....
Dan lawatan sambil belajar aku yg last kat trg sebelum balik...di kedai intan berlian ahmad albab kawan aku di Pasar Payang....huh meleles air liur tengok benda2 ni...huh sarat!!
Jangan terliur tau....





hehehe....hiasan semata....kalau nak beli leh contact aku...
Ni pemandangan cantik waktu pagi di Pantai Kemasik Kemaman Trg...aku singgah kerana pundi aku dah penuh...sekali tgk rasa cam nak terjun lam air..bukan air kat depan tu..kat pantai sana nung!!
Kali kedua pundi aku penuh masa kat sini...Cherating Kuantan..huh tempat dia cantik...1 hari aku nak jugak duduk sini...aku sempat jenguk pantai dia...mmg cantik...sapa ada contact kat Cherating ni yg port best2 hah??
Sampai je melaka terus bertapa.....brrgggrrrggggggzzzzzz........
Ciaow...

10 comments:

mamai said...

baru balik gunung dah ronda terengganu memang ligat la kamu nie...tapi keropok lekor yang berbungkus tu hehehehe nampak cam mayat la pulok

peridot sepi said...

ahaks sue...
dah lama tak kesini...
aku pelawat yg ker 6669, no id aku tu...
bungkusan putih tu, takut aku tengok, macam jenazah jer...seram siot...

♥cybermummy♥ said...

amboi cuti sakan sue kita ni . Sue intan berlian yg sarat barat tu cantik2 kan . kalau nak kirim sue belikan boleh ke ? :p
Keropok lekor tu kalau goreng makan ngan chili sos pastu lak minum air teh o hangat ... huiiih !!! Heavennnn ??

suhaila-ab said...

mamai : skali skala cenggitu apa salah nye hikhikhik...

peridot : tu la ko...jgn keje je..ngular2 la skali skala datang umh aku ni..

cybermummy : wah ko punya gabunagn makan kopok tu tepat dan mantop skali...
Intan berlian tu leh aku belikan....

peridot sepi said...

temapt keja aku tak bole online la...
kalo bos takde ok la...
tu pon waktu malam jer...

CINTAMANISZ Lite said...

Laa..hang org ganu ke? Akak ingatkan hang org Melaka..opps, sori yek..hhe.

Walaupun kopok leko tu dibungkus cenggitu tp ia sgt sedap bila digoreng dan dicicah ngan sos ala thai, pergh!!

Umah dkt ngan kilang kopok ye?

Cherating tu kan..tang masuk area Pantai Cherating tu aje pantainya sgt best.
Kat belah2 hotel The Legend tu..tak best ler. Air pantai itam..

10 said...

ha... nanti kalo mai kulim bgtau la noooo...

rizz said...

cm sedap jekkk heehee

kakyong said...

rojak kateh... mengundang nostalgia ni..
dulu kecik2 selalu makan.. rindu gak nak pekena rojak kateh.. sedap sedap...

mesti usaha juga agar boleh balik Ganu ni..

ayin jemin said...

nak rasa kopok lekor dsana..