Saturday, August 22, 2009

CERITA SAHUR LA

Aku lom sempat lagi nak jenguk blog kengkawan ni..memandangkan dari pagi td bz je..preparation utk gerai...mesti blog kengkawan penuh ngan juadah sahur pagi td...aku pun ada hikhikhik...tp tak la grand sangat utk sahur yg pertama ni...sume yg jenis apa yang ada lam peti ais pasalnya pagi td baru pegi pasar nak cari lauk..huhu...tak sempat masa smlm2...

Korang penah tengok ketupat pulut goreng??hehe...ketupat ni aku beli semlm petang..dah tu lebih2 tu aku letak lam peti ais..pastu keras kejung lak pagi td..sayang kut tak leh makan langsung..aku telah menggoreng dengan jayanya..mak aku biasa buat gini...ternyata ok..dan abih dikerjakan pepagi buta...
bersama cekodok udang geragau....stok udang geragau masih banyak..so teringin nak makan..baik aku terus buat sikit..bukan apa takut siang nanti teringat2 cekodok geragau ni..

ekh apa ni...hikhik...telur dadar la..nak keras kalau tak kenal...

ni apa pulokkk???...hehe sambal udang geragau...maklum lah acara penghabisan stok..sume dr bahan asas yg sama...ketupat cecah dengan dia...cekodok pun cecah dia dan...

Nasi lemak pink aku ni pun berkuahkan dia...hahahahahah... ni nasi lemak spesel sikit...merah pembangkit nafsu...nafsu makan di pagi hari...kalau nak makan nasi lemak kaler2 datang umh aku....

Ciaow..

15 comments:

T.u.Y.a said...

salam kak..
berwarna warni nasik lemak akk tu..
kalau Tuya,Tuya nak order wane ijau leh?leh la..leh la..huhuhuhuhu

selamat berbuka puasa kak..

Syima Syaz said...

mewahnye makanan sahur kau sue
aku...sebagai anak mak,aku pasrah bila mak aku masak ikan bilis goreng dgn bawang je.itu pun bernafsu gak makan.asalkan makanan,,mak yg masak...

Yunus Badawi said...

Macam2 tu utk sahur. Buka ni mesti lagi banyak makanan. Rezeki.....

hajarus said...

amboi berselera yer sahur... banyaknyer menu...

Mesayu Kirana said...

hmm..sedap nyer jemput2 udang geragau, lamer dah tak makan...

Dee said...

fuh..nasi lemak ada karer2..dasat2..

farish sinclair said...

wahhhhhhhh nk arr nasi lemaik pink itewwww

MY HEART said...

Su,

Ko bagi alamat umah sekarang hehe.. aku nak makan nasi karer merah ni...

suhaila-ab said...

tuya : warna ijau ko nak ekh...boleh..bisa di atur...

syima : kerana ko dah sebut pasal ikan bilis goreng ngan bawang..aku dah terliur jugak...akan ku buat...

suhaila-ab said...

YB : tak jugak..sahur simple2 aje...

hajar ; mana ada banyak..buat sikit2 je...

suhaila-ab said...

mesayu : aku mmg suka buat cekodok geragau...

dee : tu baru 1 kaler biasa aku buat 2-3 kaler..berpinau mata...

suhaila-ab said...

rizz : kat kl tak de nasi lemak pink okeyyyyy....

my heart : tetiba lak aku seram nak bagi alamat umh..heheheh kut kena serang...

Hezesuze said...

ishh 1st time dengo bleh goreng camgitu...haruss try ni...ekekek

wow nasi pink lagik...i like it! :D

apis + toyol said...
This comment has been removed by the author.
apis + toyol said...

humang aih.. ni macam setahun nyer stok sahur ni..

ingatlah orang2 kat palestin tu.. dah ramai dah yang lupakan palestin skang ni..

ko pos laa kat diorang..

ko pos pagi, petang diorang dah leh wat buka dah.. kekekke