Monday, February 27, 2012

KISAH BUDAK TECIT PART 2

Salam..lama aku tak bertandang kat umah sendiri..hendak tahu kenapa?..ikuti kisah ini..

17 Feb
7.20pm : aku baru siapkan dinner sebelum mandi..tetiba mata ternampak dari dalam umah melalui sliding door Kak Atot tengah mengusung anaknya yang baru lahir ke balkoni umah aku menggunakan mulutnya..dalam hati aku "atot dah beranak rupanya..berapa ekor lagi la kali ni..ada yang mati ni kang"
Kak Atot(gambar lama)

18 Feb
8.00am : masa aku jemur baju nampak anak Atot..4 ekor..tengah tido tergolek dengan ibunya..aku tak kacau pun..hanya pandang..sesekali Atot masuk umah mintak makan..aku rebus ikan..gaul ngan nasi..sepinggan habis licin Atot telan..

20 Feb
7.20am : aku keluar umah tengok Atot tak ade kat anak2 dia macam biasa.."mungkin pegi cari makan umah orang lain agaknya" aku pun start kete terus pegi kerja macam biasa..

6.00pm : sampai aje kat umah, aku pandang lagi anak2 Atot..errmm Atot ni memang nak kena belasah..dia tinggal lagi anak2 dia ni..aku pun angkat anak Atot yang putih.."nak snap la..taruk kat blog..hehe.." tapi sempat ambik yang putih aje..yang oren tak snap sebab dah nak maghrib..aku pun masuk umah..kunci pintu..

21 Feb
7.30 : aku keluar umah terkocoh2..hehe dah lambat..tapi aku sempat pandang tempat lepak Atot and kids...bebudak aje ada tengah tido..Atot tak de lagi.."mana Atot ni yep..dah 2 hari tak nampak..biasanya bila dengar aku buka pintu dah berlari2 dia balik kalau dia pegi membohsiakan dirinya mana2" emmm....

6.30pm : sampai aje ke balkoni aku terus pandang lokasi Atot n kids...Atot tak de lagi..anak2 dia dah menjerit bila nampak aku..yang tak belh jalan pun dah gagahkan diri nak merangkak pegi kat kaki aku..hati aku tak sedap + cemas..mana Atot ni...aku terus masuk dalam umah letak beg..keluar balik..nak pegi cari Atot...3 blok aku round...cari Atot...tapi tak de..kat tong sampah pun tak de...peluh dah menyimbah dah ni...tak yah joging kalau Atot buat hal camni...dalam benak aku dah terbayang macam2..atot dah leper kena langgar...atot dah jadi comel dengan ada loceng terikat kat leher tengah jilat2 kuku dalam salah satu apartment yang ada kat situ..mmg celaka la atot lupa anak dia kalau dah kaya...hari pun makin gelap..aku balik dulu la..tetiba aku disapa sorang uncle ni..
Uncle : u cari apa moi?
Aku : cari kucing uncle..nampak tak kucing oren ekor panjang main2(membohsiakan dirinya) kat sini uncle?
Uncle : kucing?sekarang u tengok mana ada kucing lagi sini?semalam maintenance sudah tangkap semua taruk dalam van pegi buang...
APA!!!!!?? ah sudah..bala..bala..bala..
Aku jadi ilang igtan kejap...aku rasa otak aku macam blok kejap nak pikir...habis yang 4 ekor tu apa aku nak buat?...weiiii..apa aku nak buat ni...aku rasa nak berguling kat jalan tu pun ada jugak...nasib baik waras lagi...

8.30pm : aku start kete pegi umah kawan aku..dia ada bela kucing..aku nak tanya pendapat..apa aku nak buat ngan budak tecit iteww...
1 : dia tak bleh makan lagi..nak susu..tak reti jilat plak..
2 : aku tak biasa bela kitten..aju n anik dulu pun aku ambik diaorg pun dah besar sikit bleh makan dah..
3 : aku tak nak bela kucing lagi..nanti jiwa merana..
4 : jiran cina belakang umah mesti komplen lagi..tak mo bising2 bunyi kucing..macam celaka..
Aku call semua orang yang ada kaitan ngan kucing...aku nak cari ibu tumpang..aku kesian dia dah lapar giler..hampir 2 hari tak minum susu...suara pun dah perlahan..aku terbayang diaorg nanti mati tergolek lidah terjelir je..huhu tak sanggup nak tengok..nangis aku nanti..aku kan ratu air mata..tapi gagal..misi mencari ibu tumpang failed!!
10.30pm : Kawan aku bagi cadangan bagi susu guna botol..beli kitten milk..dah malam mana aku nak cari..pet shop dah tutup la..aku beli susu dutchlady..aku pegi rembat picagari kat umah kawan aku..balik umah je tak tentu harah aku nak picit susu dalam mulut diaorang...berkecah umah aku ngan susu..12 mlm aku mop lantai-tak pernah lagi aku buat kecuali malam raya...

22 Feb
5.30am : aku bangun bagi susu...kali ni aku dah tau la sikit teknik2 nak pancutkan susu dalam mulut sikecik ni..

7.20am : aku terpaksa tinggal diaorg dalam keadaan agak lapar...bye bye aku pegi keje dulu..

12noon : selamat pegi shopping susu ngan botol susu..so funny...lupa nak ambik gambo pasal hati kurang tenang...aku balik umah terus bancuh susu..tapi susu tak keluar-lupa nak tebuk puting-cheh apa pun tak bleh..

8.00pm : nasib baik cage Aju aku tak sedekah kat sesapa lagi..so aku taruk la bebudak tu kat dalam..

23 ~ until now : aku yang jadi ibu tumpang..
1 : Tukang bagi susu...(guna botol ok)
2 : tukang mengelap badannya..
3 : tukang bersih hasil kumbahan (bau kurang menyenangkan belum lagi sebab bebudak ni hanya minum susu aje-nasib baik)
4 : tukang cuci alas tido (tukar tiap2 hari tau!)
4 : tukang geletek..hehehehhhh
5 : jadi ibu tumpang..dah kenyang diaorang tido dalam ribaan aku...hehe..

BERSAMBUNG...











Nota kaki makcik : sesapa yang berminat yg nak, aku boleh pos lajukan kat korang...pree of cas...tapi korang kena tunggu sampai diaorang bleh makan sendiri dulu yep..skang ni diaorang kalau makan masih tercekik terbaliak mata lagi...kiok plak nanti..hehehhhh....

5 comments:

Datin Terseksa said...

heartbroken...
laa hai shiannye....
comel sgt....

Kebun Pokleh said...

nape tak bagi nenen aje... kan senang. jimat, berkhasiat, lazat & disukai ramai.

eh jap jap... i terperasan "kain buruk kaler pink" yg u wat alas tu.

it reminds me of something...

sue-ab said...

datin : aku yang hadap ni pun terseksa gak hehehe

sue-ab said...

kebun pok leh : nenen u bleh??!!
"kain buruk kaler pink" u ada gak kain buruk tu kan?...itu pakaian beragam u dulukan?

Uncle Jonni said...

comelnya anak kucing... huhuhu..

hmmm... tapi aku fobia kalau kucin melepas merata... adeihh!!!