Monday, February 20, 2012

CERITA YANG LEPAS..

Salam..selamat tghr...apa khabar semua hari ni..heheh..aku baik2 je...jiwa pun tenteram gak..keje pun ok..alhamdullillah..tiada gangguan ataupun rasukkan..kuikui...
Cuma tak ada apa yang menarik nak dikongsi..ooo yep..masa awal bulan Feb baru ni aku sempat ke expo buku PWTC..untuk hadiri seminar dan jugak survey2 bahan..ramai gile orang..nak tengok buku betul2 pun tak boleh sangat..ruangan yang agak sempit antara booth..organizer patut pikir sikit saiz bodi org macam aku ni nak jalan..patutnya kena ada 4 lane la..baru bebas sikit..ni 2 lane aje..jalan pun kena beratur..huh..berlendir..
Aku hadir dipersidangan ni kejap...khas untuk penulis2 muda katanya..
Kat tengah tu..Dr Alias Mohamed..penulis terkenal negara gak nih..aku pun tak kenal gak sebelum ni..tahu nama je..bila jumpa sungguh ramah orangnya-kategori penulis2 lama..
Dr Alias : you penulis muda ke?
Aku : (sambil tersenyum tersengih)..bukan..tapi minat membaca...pembaca muda je(ye ke muda?)
Dr Alias : bagus2..saya baca buku lebih dari 150buah setahun..anda boleh?
Aku : InsyaAllah..
Selesai persidangan ni aku pegi telan makan tengahari yang disediakan..lepas dah isi tangki baru la ada mood nak gi redah orang ramai kat expo tu..

Booth utama dan pertama aku jejak ada lah NBkara sdn bhd ni..Norhayati Berahim punya..aku banyak koleksi novel NB ni..
Sempat bergambar ngan Kak Norhayati..sekali pandang tak macam penulis yang dah jelajah kemarata ceruk dunia pun kan..itu la dia orangnya...sempat sembang panjang..tapi lupa nak ambik no tipun..mana tau leh anta mesej time banyak kredit..hahahhahah
Dah sampai depan tuan punya badan..sempat la beli 2-3 bukukan..ada spesel diskaun plak tu kak Yati ni bagi..sukaa...
Balik umah pening duk pikir lemari dah penuh nak taruk buku..yang atas lantai ni nak taruk mana?kena beli lemari baru ke?..fening!!!!

Nota kaki makcik : ada sesapa nak hadiahkan aku lemari baru tak?

6 comments:

Datin Terseksa said...

do know matt romeo?

sue-ab said...

datin : matt romeo best!!!skang dia macam menyepi je..

Anonymous said...

perghhh... byknye mukabuku... kalu duit byk berkepuk2 mcm tu kan beshhh..

-she rin-

sue-ab said...

anony she rin : kalau duit cam tu agaknya kita kat hongkong hari ni..esok kat lain pulakkk...

Uncle Jonni said...

kalau aku buku byk tu...
setahun blom tentu habis baca...
huhuhhu

sue-ab said...

uncle jonni : aku pun tak leh abih uncle...kalau kita dapat abih byk tu dalam masa 6 bulan pastinya kita dah jadi profesor skang ni uncle!