Friday, February 10, 2012

AKU SKEMA?

Salam..selamat pagi..hari ni hari last bekerja untuk minggu ni..weekend menjelma lagi..banyak agenda esok dan lusa ni..ternyata tak cukup untuk aku laksanakan semuanya..buat entry kali ni tak dapat la aku nak kongsi apa aku nak buat hujung minggu ni (atas sebab2 keselamatan..hehehh)..nanti bila dah ditapis boleh la aku share sikit2 kut..lagi pun selain share bercerita ngan korang boleh jugak aku abadikan kenangan2 atau kisah2 yang aku lalui sedikit sebanyak untuk keluarga yang jauh dimata dan jugak diri aku sendiri..(ayat skema)
Dari pagi tadi aku skema je..apa makna skema?banyak ertinya..sesetengah org menggambarkan erti yg lebih negative berbanding positive..bagi aku skema ni hanya la jenis"baik2" aje...so maknanya aku hari ni aku buat yang baik2 aje..
a. Bermula dengan bangun pagi tepat jam 5.45am (biasa 6.20~6.30 pastu mula macam org giler dalam umah)
b. Start memanaskan oren 7.15am(biasa 7.40am tanpa oren panaskan jantung)
c. Berhemah dijalan raya patuh pada traffic light(selalunya jadi suemaker dan test kepoweran oren masa lampu kuning)
d. Bagi laluan pada motor2 yang macam kambing terlepas kandang sambil tersenyum(biasa aku suka main hon kalau nampak motor berkeliaran sebab aku nak berkeliaran skali)
e. Parking kereta ditempat paling teduh dan parking tu jadi rebutan manusia2 kat company aku ni so hari ni aku dapat dan regular manusia yang parking situ hanya lambat 2 minit aje dari aku so aku pun senyum paling manis kat dia(biasa aku dapat parking yang paling panas tanpa tempat teduh,kalau nak teduh gak kena parking 268meter dari pintu masuk)
f. Pagi ni aku tak perlu berlari dari tempat parking ke scanner kat pak gad tu..hanya perlu cat walk aje(biasa aku kena berlari dengan kasut setinggi 3"~4" yang boleh melenyapkan kevoguekan aku dipagi hari)
g. Scan card tepat 7.45am sambil senyum dan sempat bergurau senda dengan pak gad bertanya kabar isteri dah mengadung belum-aku pun tak paham nape soklan tu kuar(biasa 8.01am~8.05am baru scan pastu kena sain autugraf untuk pak gad..biasa la kalau jadi artis..bagi alasan cari parking pun kena sain jugak)
h. Makan pagi tepat jam 9.30am dan kembali mulakan tugas pada 9.45am,tepat 15minit utk morning break-patuh pada arahan syarikat(biasanya 9.15am kadang tu terlajak break sampai kul 10am-tp jarang la camtu..kalau jadi gitu sekiranya byk berita2 dunia yang nak berkongsi ngan kawan2)
Hanya ni perkara yang baik2 berlaku pada aku pagi ini..harap2 perkara yang baik2 aje berlaku sepanjang hari ini sampai la aku lelapkan mata malam nanti...insyaAllah...

Pernah makan disini?Restoran Saba di CBD Perdana Cyberjaya..ternyata berbaloi duit anda..heheh

Mandi Lamb...sangat sedap..
Chicken Mandi - pun sedap..hati2 dengan portionnya..kalau aku bleh je abih..kalau korang yang makan sikit sila sharing is caring ngan partner..
Ni lauk makan ngan nasi td..ada lagi lain2 dish yg makan ngan nasi td..tp tak snap plak..sebab dah menggelitik anak tekak nak makan..kami makan kebab pun ada..roti & apa bende sos ntah..tp rasanya cukup sedap..
Ni teh pudina aku..sedap..bleh buat kat umah je..
Bab nak makan banyak ni mmg semangat sikit..

Teman2 makan banyak..kalau aku duk serumah ngan depa..pasti aku slim macam oprah!!

*Jam 11.30 aku sambung entry ni-aku pun tak tahu kenapa-ting tong agaknya *

katamu dia yang lebih sempurna
dia lagi jiwa
dia lafaz asmara
bisikan kata2 akhirmu itu menusuk jiwaku
kini kau dtg utk kembali padaku

pergi sudah tinggalkn aku
ku tak ingin engkau ada
kembali lg kedlm cerita hidupku ini
ku bahagia tanpa drimu
biar begini adanya aku
tanpamu ku temukan sinarnya

bisikan kata akhirmu itu
menusuk jiwaku
kini kau dtg kembali padaku lagi
pergi sudah tggalkan aku
tak ingin engkau ada kembali lg kedalam crita hidupku ini
ku bahagia tanpa dirimu
biar begini adanya
tanpamu ku temukan sinarnya

usah lagi kau guris hatiku
ku tak mahu lagi merasa kan hadirmu dlm duniaku
pergilah dr hidupku

oooooo...
tak ingin kau ada

hilang semua rasa
habis begitu saja
untuk bersama buat selamanya

katamu dia yang lebih sempurna
dia lagi jiwa
dia lafaz asmara
bisikan kata2 akhirmu itu menusuk jiwaku
kini kau dtg utk kembali padaku

pergi sudah tinggalkn aku
ku tak ingin engkau ada
kembali lg kedlm cerita hidupku ini
ku bahagia tanpa drimu
biar begini adanya aku
tanpamu ku temukan sinarnya

kerana tanpamu ku temukan sinarnya

aku rasa dah 2 kali aku post lagu ni dalam blog aku yang kecoklatan ni..kenapa yep..sah aku tgh ting tong!TAPI jangan speku apa2..lagu ini tiada kaitan dengan hidup aku yang berbunga bunga ini tau..cuma orang yg membawanya aje yang begitu mencuri hati aku...chewahh gile..


Nota kaki makcik : sesapa ada nak pegi makan kat tempat aku war2kan ni sila la ajak aku,call aku ok..tak pun anto utusan kat email address kat side bar tu tau!!opps lupa nak bagi tau..kat sini akan dikenakan 6%tax gov n 10% service tax so total 16% la encik2 dan puan2...jangan terpanjat pulak tau!!bayar je la..janji puas ati..

3 comments:

Rumah Kuning said...

oh...itu nasik makcik memang sukaa. hehehe

sue-ab said...

rumah kuning : makcik kat sini pun sangat suka juga...hahhahah

Uncle Jonni said...

wah!! nasi kambing tu mmg menyelerakan... huhuhu..