Monday, March 19, 2012

KISAH BUDAK TECIT PART 3

Salam...alo..alo..alo...ku menceceh lagi setelah 20 hari bercuti..20 hari jugak tak bukak page sendiri dan 20 hari jugak aku tak blogwalking kemana2..sungguh pasif aku...heheh..pekabar semua?aku rindu jugak nak ngintai umah jiran2 ni..selama ni aku memang suka blogwalking ni..byk info dapat..dan selama 20 hari mendap ni, aku macam berada pada 20 tahun yang lepas pun ada..heheh...tapi ok jugak..free willy je rasanya..
Ok berbalik pada tajuk...kisah 4 budak tecit kat umah aku tu yep..4-4 dah tak de..aku tak buang...aku adoptkan diaorg pada org lain...gambar2 terakhir tak de...gambar menyusu ngan botol pun tak de..gambar berebut makan wetfood pun tak de...gambar berebut makan biscuit pun tak de...sumer takde...saje tak snap..sebab nanti aku sedih kalau tgk lagi...
Nape aku tak jaga?? aku tak boleh jaga...sebab aku selalu balik umah lambat..huhu...nanti kebulur pulak bebudak tu...masa kitten ni la diaorg kena berada dalam jagaan yg lebih..tak bleh balik lambat..tak boleh biarkan diaorg urus diri sendiri lebih dari 8 jam..nak bersih diri pun tak pandai lagi..so kena bagi kat orang yang boleh jaga...lagi pun aku selalu keluar daerah..so diaorang nak tinggal dengan siapakan..akhirnya aku nekad bersetuju aje bila ada orang sudi nak jaga...hati memang la berat nak lepaskan..tapi aku rasa macam menganiaya diaorg je kalau aku biarkan aje terpengap dalam umah..aku redha..
Masuk hari ni bermakna dah 3 hari dia berpisah dengan aku..bila aku follow up dengan penjaga baru diaorg..feed back yg aku dapat diaorg berada dalam keadaan sihat dan ceria..aku hepi!!!yeayy!!
Hepi memang la hepi tapi bila nak tido..aku teringat jugak kat diaorang...bila tersedar 5.30 pagi teringat lagi kat diaorang..biasanya bila aku nak tido tu, itu la time menyusunya..bila pagi pulak..terkocoh2 aku buat susu lagi..huhu i missed that moment...

Nota kaki makcik : tak leh ingat banyak2 nanti aku sendu...aku kan "dene" sikit...

2 comments:

Datin Terseksa said...

sedaknye eskrim kat banner ko tu

sue-ab said...

datin : hehehe...sebab nampak menghairahkan la aku tepek dia kat atas sana..