Monday, September 12, 2011

KISAH DI SUATU PAGI

Makcik sesampai je ke opis pagi td..sesorg yg amat dikenali call selepas sebulan lebih tak contact makcik...

Aku : Alo bro..ekh lupa bro org Islam..assalamualaikum...

Bro : nasib baik ko igt aku Islam kalau tak aku nak maki je td...waalaikumusalam...

Aku : apa kes bro pepagi dah roger ni...mentang2 la skang aku tak de keje byk kat opis ni...kalau nak nasi kangkang petang karang la leh bagi..hehehe(perbualan hangit begini mmg selalu terjadi) tp sebelum ko mintak lebih2 ngan aku..nape dah sebulan lebih bro tak contact aku?ko pegi mekah ke masa bulan pose baru ni?

Bro : ekh pompuan...aku out stesen la...tu pasal masa ko call aku bagai nak rak tu aku tak angkat...aku tak roaming..

Aku : ni mesti ko call aku nak mintak sesuatukan...

Bro : mesti la ko kan supplier aku?..ada barang baru?

Aku : ada..byk..aku igt ko dah tak nak aku nak buang je..semak dah ni..

Bro : ekh jangan buang aku nak...barang baik byk?...

Aku : barang baik?...aku punya sume baik...mana ada cokia!

Bro : ada byk ke?...nanti aku jumpa ko kat opis...

Mamat ni kalau bab tu kemain laju...aku autar pun dia pecaya...2jam kemudian...

Bro : mana sue?

Aku : ni ha...(aku pun buka)

1) Spongebob 18 files

2) Rio the movie

3) Senario baru tu

4) Maharaja lawak aidilfitri

5) Naruto shipuden 16 files

Bro : apa kejadah ko nak bg citer kat aku ni sue!!wey!!!ni citer2 vangang!!!ko kata citer baik..baik otak ko mcm ni!!!

Aku hanya tersenyum manis.....padan muka ko..ko ingat aku supplier citer2 biru merah ijau ke?..ko igt aku tak paham barang baik ko tu!!Padan muka..ntah mana supplier ko pegi amik citer biru merah ijau..ko kata aku plak yang supply kat ko..tgk siku la sikit...

Nota kaki makcik : Kepada bro yang tersayang....makcik ni semenjak lepas ramadhan n syawal ni makcik layan citer spesis spongebob je...naruto tu pun tak berapa layan sebab ada adengan ganas lawan2 gitu...kalau nak copy citer spongebob meh la kat makcik ni...makcik nak donlod citer wonderpet ni...nak ke bro..hehehe

1 comment:

Uncle Lee said...

Hello Sue, love your lively humour, and the interesting conversation.
Have a nice day and keep a song in your heart.
Lee.