Monday, December 5, 2011

MENU : KUEY TIAW GORENG CINCAI

Salam petang pulok....hehehhe...amboi2 makcik...indahnya donia ko hari yep...pagi ngadap sorat kabo..petang adengan makan2 pulok..ni kalau boss tengok..mesti ko yang kena buang ni..
Dari pagi tadi adengan makan tak putus...bahagian pertama..nasi goreng cili padi + drumstick goreng rangup...selang beberapa minit..pinggan dihulur pengganti diri untuk spegeti daging...tak beberapa minit lepas tu..bahagian nak rasa megi goreng pulak..huh...terus aku berbadan 3...
Tengahari td nasib baik tak terpengaruh lagi dengan anasir2 hasutan ataupun halusinasi pegi makan tengahari pulak..kalau tak tambah lagi badan aku yang dah tak de rupa bentuk lagi ni...kalau berdiri sebelah almari baju pun orang tak berapa perasan aku yang mana satu...sadis...seddey!!!

Kuey Tiaw Goreng Cincai

Kuey Tiau
Cili Kering (kisar)
Bawang merah (kisar)
Bawang putih (kisar)
Cili padi (kisar)
Daging @ayam@sotong@udang (tp dlm pic aku guna daging)
Sawi@Taugeh@kucai (tp dlm pic aku guna sawi je)
Kicap pekat
Telur sebijik

Cara :
1. Tumis semua bahan tumis hingga naik bau...
2. Masukkan daging@ayam@sotong@udang..pastikan betul2 masak@empuk..
3. Masukkan telur...pastikan jugak telur betul2 garing sikit...
4. Masukkan kicap pekat jgn byk beno nanti legam pulak
5. Masukkan garam + aji
6. Masukkan kuey tiaw + sayur2an...
kacau rata...then hidang....taburkan daun bawang n bawang goreng...perahkan sedikit limau kasturi keatas kuey tiaw sebelum cedok ke dalam mulut...

Kali ni aku gandingkan kuey tiaw aku dengan kopok lekor dr terengganu...pastinya selaju 4G gitu masuk kedalam mulut...

Bila perut dah kenyang gini la gaya nya...gaya terlampau Abg Atan jadi klip 3gp..abg atan?ekh ni bukan wajah sebenar abg atan...aku cuma berangan nak make over abg atan jadi macam dia...ni bro mana ntah...kalau dia ada kat umah aku, dah lama aku jadikan dia bantal tido...

Nota kaki makcik : Penah tengok tak kucing paw besar tampar orang?

2 comments:

atty's said...

ni yg buat tekak nak makan kuey tiaw gak nie

sue-ab said...

kak atty : kak atty masak lagi best!!!