Monday, October 24, 2011

Salam..selamat hari Isnin...heheh...korang sihat? ermmm...aku?? tak sihat..dah masuk hari ke 12 badan aku masih tak menunjukkan kenormalan nya...
Bermula pada hari Jumaat 12hb..bangun tido pagi tu aku dah rasa sakit tekak susah nak menelan...aku dapat rasa dah aku bakal tak normal 2-3 nih...pastu aku biarkan sakit tekak tu dengan makan fisherman friend je..biasanya ok la tu...
Keesokkan hari tu kan aku plan nak gi JB..redah je la..sampai di JB badan dah suam2..tekak semakin sakit...pening kepala tak usah cerita..rasa bagai nak tanggal biji mata..panadol dah telan pun tak de apa2 reaction...3 hari di JB sendi2 tulang memang sengal..aku sendiri pun rasa macam sengal2 ubi aje...hehehe...balik aje ke Melaka hari isnin aku terus ke klinik...doktor kata tonsil aku bengkak luar biasa...demam tak de sangat..demam manja katanya..masa tu batuk batuk sekali sekala...tekak rasa bagai nak pecah aje...balik umah terus telan ubat...sukatan ubat batuk tak pakai sudu lagi..terus teguk dr botol aje.. nasib baik Isnin tu aku masih bercuti..malam tu jam 9 aku dah hanyut mimpi...
Keesokkan hari aku ke opis seperti biasa..seperti hari2 sebelum nya..tekak sakit lagi..rasanya tonsil ni tak nak mengalah langsung...mata dah rasa pedih2..batuk pulak menjadi2...mak aku pesan kalau demam kena kuarkan peluh baru kebah...so petang tu aku pegi jogging...bagai nak rak aku berlari...bila malam condition tetap sama...selera kurang..makan ubat kol 9 terus tido..
Hari Rabu ingatkan bila bangun pagi segalanya kembali normal..tapi hampes...sama aje...masuk bilik air lepas gosok gigi terus muntah...keluar darah seketul dari tekak...ooo tidak aku cedera parah!!!hehhe..tak lah...badan panas ni...aku tetap bekerja seperti biasa...malam tu fish and chip ajak tengok wayang cerita cina...aku layan je..tp masa dalam panggung ekon kemain sejuk...batuk aku menjadi2..macam nak terkeluar bijik mata...kena lawan ni hehhe....
Khamis Jumaat Sabtu Ahad...tiada perubahan...malah semakin parah sehingga la kesaat ini...
Pagi tadi ada lagi seketul darah keluar dari tekak aku...aku hembus hingus pun ada darah...nak telan air liur pun bagai nak telan kaca rasanya...suara aku pun dah bertukar menjadi suara jantan..kalau nak nyanyi lagu Amy Search ni ntah lepas ke tidak..kalau ke klinik sure aku dapat mc..heheh tapi hari ni tak boleh coti2 kerja...ada hal penting nak buat...bos tak de...cuti panjang...so terpaksa la aku redah kat opis yang dingin2 beku hari ni dengan hidung yang panas...mata yang pedih2 manja...tekak yang sakit nak telan air liur..batuk yang menggila...bersin yang kuat macam jantan...dan dengan suara bapok yang manja...

Nota kaki makcik : makcik tak pernah sakit lama cenggini....nak bergurau senda pun tak de mood..nak touch up muka pun tak de mood..tapi bab makan nampaknya mood masih kekal seperti biasa...

2 comments:

TuYa said...

mcam teruk je tu kak..
makan ubat ikut aturan le..jangan ikut botolan..heheheh..

sue-ab said...

to tuya ; tak larat dah nak mkn ubat..on the way gi klinik ni..