Monday, October 17, 2011

BENCI TAPI SAYANG

Salam semua...selamat nak malam...kali ni secretary makcik awal lak publish new post...huh hari ni wujud karektor secretary pulok makcik nih!!patutnya esok publishkan..hahahhaha..biasa la hidup makcik kan penuh dengan mistik...pastinya esok breakfast teh O panas plus cream cracker yang enak...otak makcik pun beku macam ekon kat opis jugak..esok merupakan hari pertama makcik bekerja untuk minggu ni...yahoo...makcik kena masuk kerja...boleh percaya ke dengan YAHOO tu...whatever la makcik..
Last Saturday makcik pegi berjimba(bahasa ntah apa2) ke Johor Bahru...tujuan utama bukan makcik nak bercuti sakan..tapi seakan makcik pergi release tension makcik yg berlambok-belana(bahasa ibunda) dalam kepala otak makcik ni..tension pasal apa?cerita misteri tak leh cerita! Kalau tak kerana Cik Akhmal yang ajak..tak de la makcik nak pergi bersenang lenang kat sana...Terima Kasih Cik Akhmal atas sponsor percutian 3D2N di Puteri Pacific Johor Bahru..ni adalah 2nd time makcik di sponsor utk menginap disana...kami ber-4 kesana..bersama Miss She Rin(Miss S) n Cik Asrar.
Jelajah kami ke JB kali ni tak la havoc sangat...tenang aje..pasalnya makcik byk berada dibilik...bersembang bercerita panjang dengan Miss S..maklum la Miss S tak tinggal di Melaka lagi so banyakla topik2 berita terkini yg jadi tajuk akhbar Berita Harian melaporkan dari lokasi...antara nya..kucing itam dah jadi kamben itam...kuda keluar misai..budak2 main kotak dan sewaktu dengannya..percutian kami kali ni tak la tertumpu pada mentekedarah(bahasa kurang ajar) aje..sebabnya makcik masih dalam keadaan bersemangat utk mengurangkan berat badan so tak le enjoy sakan nak makan itu ini...
Pada malam minggu kami pegi ke bazar JB@pasar karat..gerai byk tapi produk jualan hampir sama aje beg tshirt beg tshirt...bosan..tapi kebetulan sekarang musim perayaan Deepavali..so tempat tu makin meriah dengan jualan barang org nak raya..kuih muih...sume ada...macam kat Jalan TAR masa bulan pose pun yer gak...sesekali dengar lagu tamil berkumandang (mungkin lagu raya diaorg kut) makcik rasa nak joget pun ada..tapi nasib baik neuron otak kata"jangan"..so perkara tersebut tak berlaku la...kami singgah makan ke area gerai2 makan...sementara aku dan Miss S tunggu makan kami sampai...sempat jugak la kami berdiskusi tentang keruntuhan akhlak remaja zaman sekarang..hehe..kenapa isu berat kami diskus ni..kenapa tidak pasal anuar zain makin hensem ke.hehe(jangan marah arr)..tajuk akhlak remaja keluar ni pasal depan mata kami ketika itu rata2 remaja perempuan belasan tahun yang belum habis sekolah berpakaian ala2 Jeniper Lopes, remaja lelaki pulak ntah apa2 gaya..nak kata macam KPop pun bukan..gaya budak gelandangan pun bukan..makcik pun tak dapat kenal pasti..dan pergaulan pulak agak bebas..yang perempuan bebas nak duduk atas pangku jantan...jantan boleh peluk yang beti..ekh perempuan sesuka hati sambil ada adengan cium2 tengkuk awek dengan manja...hehe...masa tu makcik rasa macam duk kat kelab dangdut plak..hehe..apa2 je lah dik oi...makcik hanya tengok aje...nak olah tajuk lebih2 malas la pulak..zaman K Pop nak buat canner..

Rasanya macam makcik sorang je bertudung pink ala2 mak bidan kuno kat situ...hehe...mana tau makcik nak makan kat kelab dangdut pasar karat..heheh..kalau tak mesti makcik dah dressing ala2 Beyonseh..
Ni bukan DJ Tiesto tengah gesek lagu ngan assistant dia...ni tukang masak makanan kitaorg la..

Nak raya la katakan...banyak kuey raya...muruku tu macam sedap..ikut hati nak beli tapi teringat lak tangan pembuatnya...lu langsi lu mati (bahasa ntah apa2..aku pun tak paham)
Bz kan...time org duk sopink raya la katakan...time kita dah lepas..bagi chance la kat diaorg pulak..
Kita yang tak raya ni pulak yang sibuk...
Apa ni tetiba je keluar makanan hehehe...nasi lemak buah bidara...
Breakfast kami la...ni kacang phool..tak macam yang makcik buat masa time pose hari tu kan...rasa pun tak sama...apa dia??mana yang sedap??makcik punya la sedap...heheh...sapa lagi nak puji kalau tak diri sendiri...
Tukang perabis makanan..
Dua aweks yang Marcell tengah pening nak pilih...mau giler marcell!!
Ni malam semalam..sebelum kuar makan kami posing2 bangang dulu...
Ni nak ambik gambo ke nak tunjuk camera Olympus E-5??eceh!

Makan time...
Percutian aku kali ni mood down sikit pasal aku dapat simptom2 demam batuk dan selsema..ada lah ni jangkit sesapa..jangkit ngan Fish la ni..
Sabar je diaorg tunggu makanan heheh..aku nyer makan sampai dulu..abih org tak sihat ni tarah dulu...
Ni apa yep..Tauhu bakar..sedap...aku selama tak suka tauhu bakar..bila test sedap pulak..ni lidah tengah demam kata sedap..lum lidah tgh segar!
Sabar cik..jangan makan pinggan tu...mati tercekik nanti..
Pari bako...ekh ada 1 lagi menu..sotong kangkung...ada gambar nya..tp terdelete tadi eheheh...malas nak upload balik..best jugak sotong kangkung ni..tapi aku tak leh makan banyak2..macam datang simptom2 mengandung pulak..ala2 mual gitu...Sesudah makan ni Miss S belanja aku pegi urut...ala bukan Spa...Spa tu next time dia belanja...ni la...kusi tumbuk2 tu...1/2 jam kena tumbuk..hehehe...ogawa ogawi...best..ilang sekejap sengal2 tulang...TIMA KASIH miss S!!!

So pepagi tadi kami bertolak balik kepangkal jalan memasing..aku dihantar ke Melaka..diaorg bertiga balik la ke Kelumpo...penat sangat tak de la...cuma otak agak relax...cuma masalah masih bergantung gantung kat otak ni...apa nak buatkan...aku ni manusia..kalau kucing meeoww tu senang citer...

Nota kaki makcik : Ada kaitan tak tajuk ngan cerita???hahahha... i like!!!!muah muah muah(bahasa bila sebut terbayang perbuatan)!!!

No comments: