Monday, June 20, 2011

1 MELAKA SAMBUT NGKO!!

Sempena 19 June - hari mak aku berhempas pulas meneran utk mengeluarkan aku dari perutnya yang besar itu..pasti kalau hayatnya masih ada..dia pasti akan igt saat susah payah dia nak keluarkan aku supaya aku dapat melihat dunia yg fana ini...jam 5 pagi lebih kurang la..maka melalak la aku agaknya(biasakan bayi comel cam akukan melalak bila dah kuar)...maka tertulis la nama aku di surat beranak - Suhaila - sempena nama bini kepada Perdana Menteri ke-3 ketika itu(angkara ayah aku la ni)...ok la kan..kalau aku lahir pada zaman Perdana Menteri ke-4..mungkin nama aku Siti Hasmah kan kan kan.....itu kisah beberapa puluh tahun yg lalu...ni kisah tahun ini..

Pada 18 June-aku bersama teman berjimba (shireen-pomot sikit namanya) pergi la menhabiskan sisa2 gaji 3 bulan lepas(tinggal RM10 aje tak boleh keluar2 sampai hari ni) di Bandaraya Warisan Dunia...tak sangka diaorg sambut hari kelahiran aku rupanya...hahaha...jangan la tak pecaya ngan statement aku yg benar ini...macam2 ada...


Perarakan beca yg penuh flora n fauna...
sambil tu aku n S pegi "alas perut" dulu...
Budak kedai roti tu siap tanya kita org..."kak..order ni utk 3 orang ke?" ..mcm hantu rayakan soklan dia...nasib baik la hari tu order utk makan 3 org..kalau bajet ada lebih aku order utk 5 orang makan...


kami kalau alas perut memang tak agak punya...ini baru kes alas perut...


makan mesti pelbagai perisa...

makan "mentekeda" sambil tengok kesibukan bandaraya...


ni tgh get ready nak menteke dah ni...

wahai pinggan..nasib baik ko tak balik umh aku...

hah ngko...macam tak penah makan kan..kesian aku...darat..


dah melantak byk2 muka ada sinyummmm...

posing di atas pentas nak tgk perarakan...biasa la awal bulan hari tu kekanda mizan...hari ni giliran adinda sue pulak ye bang...

ni sapa pulak??...ni namanya "siti"...nape namanya siti? banyak persamaan ngan siti..cuma bezanya siti jambulnya didepan tapi siti ni jambul nya dibelakang...

gambar ni bukan iklan utk beg No Brand tau...

sungguh tembam pipinya kannn....ada piza lagi la tu simpan celah pipi..

selepas ucapan selamat datang dan selamat harijadi utk aku diucapkan..maka berarak la mereka..

siap ada brassband lagi (sila beri tepukan)...

gemilang sungguh sambutan tahun ni...


penat adik2 kat bawah ni tiup trompet utk aku kannnn...tima kasih la...


abang motor pun..buat susah susah je...

siap ada konsert lagi....

aik...doa selamat de ke??...tak pe la..abg wira ali terlupa la tuh...semoga kawan2 sume doakan kesejahteraan ku...

nak hadiah??...pilih la FM tu sebanyak mana ko nak sue...tapi ko bayar sendiri...



dah penat cinderalla berjalan dan berpesta dan duit pun tinggal duit besi je...hari pun dah tukar hari bulan ke 19 june 2011....semoga jumpa lagi pada tahun hadapan.. InsyaAllah....


***Abg Nuar call wish birthday...sila percaya...

5 comments:

ashireen_hs said...

sebelum kak ani komen.. biar i komen dulu... asyik makannnnn aje keja.. bila nak makan lagi? hahahahahaha..

ALoNa CintamaniszLite said...

kat area mana yg jual FM byk2 tu, su?? kot nanti akak gi melaka..leh bwk rombongan terjah, kehkeh..

TuYa said...

wahhhhhhhhhhhhhhhh,,
meriah!!

zino said...

meriah nya ronda2 melaka....

Anonymous said...

hepi besday