Thursday, April 15, 2010

SAYANG SUKA SAMOSA TEMBAM?

Hari ni pagi2 lagi aku dah melepak kat tempat keje..duk belek2 blog korang...apa nak citer hari ni yep...ting!!!!baru teringat ada gambo lam henpun cap hayam aku dan dah di transfer..hehe...jangan gelak dow tgk gambar aku tuh...

Minggu lepas tekak ni teringin nak makan karipap...karipap yg jual kat tempat keje aku tu kurang memuaskan nafsu..so aku rasa nak buat sendiri la..tp bukan karipap la..kita tukar kulit dia je..convert to samosa..amacam??..hehe...kulit popia tu selalu je ada lam fridge aku tu...peberet aku nih...

Kuang asam tul..skali date n time recorded lak kat gambo aku nih..tp ok la kan..
Bukan apa aku buat samosa memalam ni...siang aku kan karier womeng...malam la buat keje kat umh pulak...

Cara melipat ni berbagai cara..tunggang terbalik pun ada..janji makan habis masuk perut..

Sambil lipat sambil menyanyi..sorry la kalau air liur berterabur...penambah perisa..

Gigih aku siapkan samosa ni tau...api kena jaga hadik2...nanti samosa kita jadi legam...

Jeng jeng...siap 1st round...tembam2 semuanya..langsung tak menurun tuannya yg langsing-ayat iklan London weight management-...samosa ni aku hantar la jugak ke pintu jiran aku yg nama Ang tu..igt tak jiran aku yg disayangi tu?bukan apa..anaknya nampak masa aku tengah gigih melipat samosa-sebab aku bukak luas2 sliding door aku-hehe...


- buat byk2-stok utk 3 hari..simpan lam fridge..hehe...


8 comments:

eidanee's choc said...

cam gini arr kalau org da sihat demam..huhuhuhu

♥cybermummy♥ said...

nampak sodap . mintak sikit . ngeeee

J@J@ / Bini The Rock said...

blk ni nak cari kulit popiah la..wat samosa jgk!

suhaila-ab said...

eidanee choc : masa demam acara makan on jugak...

suhaila-ab said...

cybermummy : hehe..kalau aku kata sedap kan nanti org kata aku hangkat bakul...aku kata ni je la.."SEDAP SANGAT2!!"

suhaila-ab said...

J@J@ : buat pedas2!!!kaw!!

TokNabe said...

memang tembam, 1 pun dah cukup tu.

ALoNa Cintamaniszlite said...

bagus anak dara...rajin masak!!!