Thursday, April 15, 2010

APASAL PELIK SANGAT?

Kes 1 - On the way balik keje..dah nak sampai umah dah, kat traffic light..ada sutir kete nih..SPOILER dia kemain tinggi...ngalahkan spoiler kapatebang A380..kalau mekvi aku (kalau minah tu ada bontot cam erobek tu la) pasang spoiler tinggi gitu sure perkara2 begini terjadi :
a) anak cina sebelah umah aku tu jemur kasut skolah dia setiap weekend..
b) Si keberet lepak atas spoiler tu pulak
c) sidai pengesat kaki "welcome"
d) gantung plastik sampah (malas tak jalan kaki buang sampah)...


Kes 2 - masa aku buat lawatan ratu2 ke Pulau Langkawi singgah nak minum cendol...tp aku terkejut beruk pulak tgk banner nih...korang perasan tak? "KEROPOK LONGSONG" Aku ni anak jati Terengganu...sepatutnya perkataan tu hanya KEROPOK LOSONG...Losong tu nama tempat dimana sungguh pemes dengan keropok lekor...ish ish makhluk mana yg terbabas/memperkosa bahasa ibunda kami...ngejek ke...kami tak de le keras beno lidah nak sebut Longsong...



- motip aku emo..

6 comments:

FarhanaDr said...

Kalau kawan saye, dia cakap tu tempat wat sangkut seluar dalam.. Haha..

hajarus said...

amboi betul la tingginyer tiang gol kete tu... ngeh3x...

eidanee's choc said...

mebbe org yg wat banner tu pon xperasan @ mmg diorg xtahu perkataan 'LONGSONG' tu salah....MAAFKAN LA DIORG KAK.....=)

NaqeebLukhman said...

mmg bukleh terbang kete tuuu huhuhuh

ALoNa Cintamaniszlite said...

kete yg ada spoiler mcm tu mmg leh wat spoil je ler kalo dijadikan tempat sidai suar dlm bg cepat kering..hoho

kat langkawi tu...sebut mencanting batik..jadi menjanting...hoho..
rasa nk betulkan aje. tp disebabkan dia tu tokey batik terkenal kat langkawi..tak jadi ler. nanti malu pulak dia kat dpn ahli rombongan 4 buah bijik bas..hahha

malasz said...

mcm2 la kan chek sue.........

longsong la plak