Monday, April 12, 2010

APA LA NASIB....

KES 1 - Kegemaran aku kekadang tu bila waktu malam sebelum hanyut beradu adalah membelek majalah Joran/Sirip atau pun buku citer cinta yg karut marut yg mengheret kita ke dalam angan angan si penulis novel...tapi aku layan jugak walaupun cerita tu bukan realiti...sambil tu layan mix fm atau sinarfm di corong hi fi kesayangan aku...sehingga la aku tertidur...tp radio sudah diset off timer....padam dengan sendiri setelah tuannya bermimpi....zzzz
Tapi sayangnya hi fi aku sudah telongkop hampir sebulan....speakernya dah tak bunyi...bila aku tendang...terajang..hempas...baru nak bunyi...bila bunyi ada pulak bunyi ombak kedengaran sepanjang masa....tension aku..mau rasanya aku nak rendam dia lam baldi yg ada air sabun...

KES 2 - kegemaran aku bergambar...dari zaman budak hingga la ke usia remaja senja ni...dulu2 masa kecik ambik gambar kat studio..arwah ayah suka bawak kami sekeluarga ke studio...masa skolah berasrama dulu aku tak de la camera tapi kawan aku ada...maka berposing aje keje aku n the gang kat hostel...bila dah zaman study kat atas bukit shah alam dulu...abg aku present kat aku camera sebijik...sukanya Tuhan aje yg tau...masa tu pakai filem lagi...kata lain "kodak"...masa tu ambik gambar pun kena betul2 jgn main sebat aje..rugi kodak katanya...bila cuci gambar hambik ko...2-3 album....member nak pinjam camera pun tak leh..aku rela tolong pegi snapkan gambar utk diaorg...bukan apa..rosakkan sape nak jawap..nak dapat susah...last skali penghujung hayat nya ada org pinjam camera aku tu (tgn yg ke2 selain tgn aku yg pegang camera tuh) terus aku dapat berita camera tu rosak...dan yg sedihnya aku tak dapat tgk lagi kamera tu..hilang begitu saje selepas hampir 5 tahun aku menjaganya tanpa rosak atau sopek sedikit pun....terus aku merajuk nak memilik kamera lagi...pada thn 2005 aku lupakan kisah silam...aku beli digital camera pulak..sebijik macam gambar bawah tu...walaupun tak canggih mana tp dah byk bakti dia kat aku...aku ni bukan jenis nak yg canggih sangat..janji gambar ok dah la...kalau muka aku cam artis mungkin la aku beli yg canggih2...boleh zoom berbatu2..tapi sayang nya 3 bulan lepas ada org ke 2 nak guna seminggu..maka bila dipulangkan lens nya dah telongkop...dah jahanam namanya...sedih giler aku....bila hantar kedai kos lebih kurang 300-400..baik aku beli baru yg lagi canggih...zoom 2-3 batu boleh nampak parut jerawat aku ni...

Sebab tu skang entry aku dah tak de gambar....gambar dr henpon cap ayam aku tak cantik...aku dah la tak cantik ambik lak gambar guna camera henpon cap ayam..apa rupa tuh??
KES 3 - Aku peminat movie yg agak terlampau...movie english..korea..jepun..hong kong...thailand..filipina...sume aku layan...nak tgk kat tv asyik ulang citer yg sama...nak gi tgk kat GSC pulak..masa tu yg kureng...maka jalan terbaik aku donlod aje kat internet..movie belum main kat wayang pun aku dah boleh tengok...pastinya dengan benda kesayangan aku ni..tarraaa...

Tapi bestfren aku ni mak dia dah mati dalam kata lain "motherboard" dah telongkop..makanya bila on..screen tu itam aje...lampu biru aje yg nyala...uuwwaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NAPE SUME BARANG KESAYANGAN AKU NI DAH TELONGKOP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??

- skang dimasa lapang aku cuma ngadap TV1..TV2..TV3...NTV7..C8..TV9...bila sume2 channel duk tayang iklan je..aku pun tido...BORINK!!!!

5 comments:

Hezesuze said...

ekekekeke lawak ler citer ko nie sue...

yg len terlongkop ok lagik bab lappy tu kene byk kai duit tu...ahaks!

mamai said...

itu tandanya kena beli yang baru

suhaila-ab said...

ze : ko tau tak pe lappy aku tu nanti caras aku nyer duit...aku nak beli yg lain lagi tak de fulus..

suhaila-ab said...

mamai : asyik beli baru aje..mati la aku...

Dee said...

lenkali jgn bg org pinjam ek..biar dia kata ko taik idung masin pun..nehi2...