Tuesday, November 29, 2011

MENU : SINGGANG DAGING


Daging dipotong kecil2/tulang rusuk
Lengkuas
Bawang putih (dihiris)
Bawang merah (dihiris)
Kunyit idup-mati tak mau hahaha (dihiris)
Lada itam (ditumbuk)
Serbuk ketumbar
Asam keping

1. Masukkan semua bahan di atas kedalam periuk belanga..jangan kuali ok hehehhe...masukkan air sehingga tenggelam daging2/tulang temulang...kasi rebus sampai daging empuk..kemudian masuk garam n aji(kalau guna la)...tara...siap..

PERINGATAN : kalau tak reti gak sila resign jadi orang...

Menu ini sesuai dipadankan dengan kangkung goreng berlada, ikan goreng, budu/cencaluk, sambal belacan, ulam daun selom,tenggek burung, pucuk gajus dan sebagainya...yang pasti bersama nasi panas2...

No comments: